Τροχοί & TIR

Super Έκδοση Lion S και για το MAN TGE

Η φοβερή ειδική έκδοση Individual Lion S που γνωρίσαμε στους μεγάλους τράκτορες της ΜΑΝ και η οποία σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, έγινε αντικείμενο συζήτησης πανευρωπαϊκά χάρη στα μοναδικά και
Δευτέρα 03/01/2022 - 07:02
Κοινοποίηση στα Social Media
man tge lion s

Η φοβερή ειδική έκδοση Individual Lion S που γνωρίσαμε στους μεγάλους τράκτορες της ΜΑΝ και η οποία σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, έγινε αντικείμενο συζήτησης πανευρωπαϊκά χάρη στα μοναδικά και πλήρως εξατομικευμένα στοιχεία εμφάνισης και διακόσμου και πλέον διατίθεται και στο μικρότερο επαγγελματικό όχημα του κατασκευαστή.

Σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία των μεγάλων van, το MAN TGE Individual Lion S προσφέρει ένα επίπεδο εξατομίκευσης και πολυτελούς διακόσμου που όπως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι στην Έκθεση Solutrans στη Λιόν, ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Ο τρόπος που το επιτυγχάνει αυτό, ειδικά στο εξωτερικό του αμαξώματος είναι ιδιαίτερα σοφιστικέ και παραπέμπει σε δημιουργίες πανάκριβων βελτιωτικών οίκων για εξωτικά υπεραυτοκίνητα. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει το πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι πάνω από την πινακίδα, το οποίο συνδυάζεται με κόκκινα «φιλέτα» στο κάτω μέρος της γρίλιας, στα πλαϊνά του αμαξώματος, στους εξωτερικούς καθρέπτες, και στις καλίμπρες των φρένων.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν κοντράστ με τις μαύρου χρώματος ζάντες ελαφρού κράματος, οι οποίες επίσης αποτελούν αποκλειστικό για το Individual στοιχείο εξοπλισμού. Όλες οι λεπτομέρειες «κλείνουν» το μάτι στους φίλους της φίρμας: τα «λουκ» κάρμπον καλύμματα των καθρεπτών φέρουν πάνω τους το περίφημο λιοντάρι, ενώ στο πίσω τμήμα της οροφής, το σπόιλερ είναι ένα τελείως απρόσμενο στοιχείο εξοπλισμού για όχημα της κατηγορίας.

Στο εσωτερικό της καμπίνας δεσπόζουν τα φουλ δερμάτινα καθίσματα με τις παχιές ραφές και τους κεντημένους λέοντες στα προσκέφαλα. Κόκκινες λεπτομέρειες υπάρχουν επίσης στα ακροφύσια των αεραγωγών, στο τιμόνι κα- θώς και στα πατάκια.  Το σύνολο του κρυφού φωτισμού του αυτοκινήτου, ακόμη και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, αποτελείται από φώτα LED.

Νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για το τμήμα MAN Individual

Το συγκεκριμένο, σπέσιαλ TGE είναι το πρώτο δημιούργημα του τμήματος Individual της ΜΑΝ που σχεδιάστηκε και παράγεται στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας κοντά στο Πόζναν της Πολωνίας.

Οι εγκαταστάσεις των 13.300 τετραγωνικών μέτρων εγκαινιάστηκαν φέτος, και εκεί συναρμολογούνται όλες οι ειδικές εκδόσεις του TGE που απαιτούν περισσότερη δουλειά απ’ όση γίνεται στην κύρια γραμμή παραγωγής, στο τεράστιο εργοστάσιο στη Βρζέσνια της Πολωνίας. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι επιλέχθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια, και έχουν τουλάχιστον 15χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή σούπερ πολυτελών πούλμαν Individual.

Είναι προφανές ότι, το τμήμα ειδικών εκδόσεων της ΜΑΝ μεγαλώνει σε μέγεθος και δυνατότητες, και πως, από εδώ και στο εξής θα βλέπουμε πολύ πιο συχνά τις μοναδικές δημιουργίες του. Ο διευθυντής του τμήματος Individual, Frederic Jakowatz, είναι ξεκάθαρα ενθουσιασμένος: «οι νέες εγκαταστάσεις απογειώνουν τις δυνατότητές μας, και μειώνουν σημαντικά τους χρόνους εξέλιξης νέων μοντέλων.

Εδώ δουλεύουν οι πιο ικανοί και έμπειροι άνθρωποι της ΜΑΝ, από μηχανικούς και ηλεκτρολόγους, μέχρι ειδικούς στα υφάσματα και δέρματα. Το 2021 προλάβαμε να κατασκευάσουμε 150 σπέσιαλ TGE. Για το 2022 στόχος μας είναι οι 1.200 μονάδες»

PreviousNext