Τροχοί & TIR

Τώρα και μεταχειρισμένα ηλεκτρικά van από τη ΜΑΝ TopUsed μαζί με τα ντίζελ

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει, και τελικά είναι η MAN Truck & Bus η πρώτη εταιρεία που διαθέτει μεταχειρισμένα ηλεκτρικά van μέσω της επιχειρηματικής μονάδας ΜΑΝ TopUsed. Από τις αρχές Νοεμβρίου, σ
Πέμπτη 14/12/2023 - 13:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει, και τελικά είναι η MAN Truck & Bus η πρώτη εταιρεία που διαθέτει μεταχειρισμένα ηλεκτρικά van μέσω της επιχειρηματικής μονάδας ΜΑΝ TopUsed. 

Από τις αρχές Νοεμβρίου, στο πανευρωπαϊκό δίκτυο πιστοποιημένων μεταχειρισμένων οχημάτων του κατασκευαστή υπάρχουν και αμιγώς ηλεκτρικά ΜΑΝ eTGE. Καθώς όμως η συγκεκριμένη αγορά είναι στην ουσία αχαρτογράφητη, όχι μόνο για τους πελάτες, αλλά και για τους κατασκευαστές, αφού δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία, στη ΜΑΝ αποφάσισαν να συνοδεύσουν το λανσάρισμα της συγκεκριμένης υπηρεσίας με ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα. 

«Η ΜΑΝ παρέχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για την μπαταρία του eTGE. Έτσι, όταν τα οχήματα έρχονται σε εμάς στη MAN TopUsed, βρίσκονται ακόμη εντός αυτής της περιόδου εγγύησης. Παρ' όλα αυτά, η SoH (state of health), δηλαδή η κατάσταση της “υγείας” της μπαταρίας ελέγχεται διεξοδικά κατά την παραλαβή του οχήματος. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής είναι ότι το SoH είναι καλύτερο από το αναμενόμενο. Επομένως, η συμπεριφορά γήρανσης των μπαταριών είναι ηπιότερη από ό,τι είχε αρχικά υποτεθεί», σύμφωνα με τον Erik Kraus-Boere, επικεφαλής πωλήσεων μεταχειρισμένων λεωφορείων και van. 

Πέρα από την πολύ εξελιγμένη γραμμή μετάδοσης κίνησης, η οποία είναι σχεδιασμένη για αστικές εφαρμογές, το MAN eTGE φέρει επίσης πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό. Σε αυτόν περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα υποβοήθησης που διατίθενται από το εργοστάσιο, ηλεκτρονικός κλιματισμός, κάθισμα οδηγού με ρυθμιζόμενα ελατήρια, θερμαινόμενο παρμπρίζ, πλοήγηση MAN με οθόνη 8 ιντσών, cruise control, κάμερα οπισθοπορείας και προβολείς LED σε όλες τις «σκάλες». 

Πέρα από τη σφραγίδα έγκρισης «Checked, Certified, Trusted», το MAN TopUsed δημιούργησε την καμπάνια «eTGE με συνδρομή»: Συγκεκριμένα, η ΜΑΝ καλύπτει το ένα τρίτο του κόστους του λίζινγκ. Για παράδειγμα, ο πελάτης μισθώνει το eTGE για 24 μήνες, αλλά πληρώνει μόνο για 16 μήνες, μειώνοντας το όποιο οικονομικό ρίσκο, και ανοίγει επίσης περιθώρια για μια ευνοϊκή αγορά του οχήματος στο τέλος της περιόδου του λίζινγκ. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να γνωρίσει το όχημά του και, εφόσον αυτό ταιριάζει στο μεταφορικό του έργο, μπορεί να το αγοράσει σε ευνοϊκή τιμή. Συνολικά, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τριών περιόδων μίσθωσης για το eTGE: 18, 24 ή 30 μήνες. 

Στη ΜΑΝ TopUsed και τα νεότερα φορτηγά 

Περίπου τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά της στην αγορά, η τελευταία γενιά φορτηγών MAN αρχίζει πλέον να εμφανίζεται και στα σημεία MAN TopUsed. Τα TGΧ, ΤGS και TGM νέας γενιάς διατίθενται τώρα και ως πιστοποιημένα και ελεγμένα μεταχειρισμένα οχήματα με την εγγύηση του κατασκευαστή. Μαζί με τα εξατομικευμένα συμβόλαια σέρβις, την εγγύηση MAN TopUsed, τις λύσεις χρηματοδότησης, χρηματοδοτικής μίσθωσης και ασφάλισης και τη σφραγίδα έγκρισης MAN TopUsed για την ελεγμένη ποιότητα του οχήματος, η τελευταία γενιά φορτηγών MAN, κάνει τώρα, ως TopUsed τα πρώτα της βήματα στην αγορά.

PreviousNext