Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων: Παρατηρήσεις με ενδιαφέρον για το 11μηνο

Ένα μήνα πριν από τη λήξη του χρόνου τα ευρήματα μέσα από την παρατήρηση των πινάκων κάθε κατηγορίας παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Έτσι, στα ελαφρά επαγγελματικά βλέπουμε την TOYOTA να παίρνει κεφάλι με
από Θάλεια Αγριμανάκη | Σάββατο 06/01/2024 - 09:07
Κοινοποίηση στα Social Media
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Ένα μήνα πριν από τη λήξη του χρόνου τα ευρήματα μέσα από την παρατήρηση των πινάκων κάθε κατηγορίας παρουσιάζουν ενδιαφέρον. 

Έτσι, στα ελαφρά επαγγελματικά βλέπουμε την TOYOTA να παίρνει κεφάλι με 1.852 ταξινομήσεις και είναι πολύ πιθανό να σπάσει το πολυπόθητο φράγμα των 2.000 μονάδων, ενώ η Ford, σε απόσταση αναπνοής, φαίνεται να χάνει για φέτος τη πρώτη θέση λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις ορισμένων μοντέλων. Μένουμε στην ίδια κατηγορία όπου έχουμε ανατροπή μεταξύ καινούργιων και μεταχειρισμένων.

 Τα καινούργια πέρασαν μπροστά με 293 μονάδες, γεγονός που ενδεχομένως να σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ελληνική αγορά των επαγγελματικών αυτοκινήτων γενικότερα. Α

νάλογη ένδειξη αποτελεί η συνεχιζόμενη πτώση των μεταχειρισμένων στις κατηγορίες των μικρών φορτηγών και των λεωφορείων, ενώ τα μεταχειρισμένα ελαφρά-μεσαία φορτηγά διατηρούν θετικό πρόσημο κατά το φετινό 11μηνο ένα- ντι του περυσινού αντίστοιχου χρονικού διαστήματος. Αντίθετα, στην ίδια χρονική σύγκριση, τα καινούργια βαρέα φορτηγά καταγράφουν πτώση -7,64%. 

Μένοντας στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών, βλέπουμε τη VOLVO να ηγείται των άλλων κατασκευαστών και είναι πιθανό να τερματίσει πρώτη σημειώνοντας μια ιστορική πρωτιά για τη μάρκα. Στον πίνακα των βαρέων βλέπουμε μια νέα μάρκα, τη SANY. Πρόκειται για Κινέζο κατασκευαστή Μηχανημάτων Έργων και εργοταξιακών φορτηγών.

 Κλείνοντας, οι πληροφορίες του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR αναφέρουν ότι με αρχή τη φετινή χρονιά έρχονται καλύτερες μέρες για την αγορά των καινούργιων επαγγελματικών χάρη στην αναμενόμενη ραγδαία αύξηση των μισθώσεων, καθώς οι μεγάλες εταιρείες leasing ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων στις παραγγελίες που τοποθετούν για το 2024 και όλοι οι παράγοντες της αγοράς συμφωνούν ότι οι μισθώσεις επαγγελματικών στην Ελλάδα περνούν σε φάση σοβαρής ανάκαμψης. 

PreviousNext