Τροχοί & TIR

Άδωνις: «Και επιπλέον χρήματα και επιπλέον κίνητρα για Μεταφορές»

Το ενδιαφέρον του για την προώθηση των Logistics στη χώρα μας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους συνέδρους του 1ου Multimodal Summit ’
Παρασκευή 08/04/2022 - 10:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ενδιαφέρον του για την προώθηση των Logistics στη χώρα μας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τους συνέδρους του 1ου Multimodal Summit ’22 με θέμα: «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στις μεταφορές».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε τη σημαντικότητα των κλάδων των μεταφορών, των logistics και των λιμανιών, καθώς, όπως είπε, «συνιστούν για την Ελλάδα μια ενότητα που μπορεί να αποτελέσει δυνητικά τους πιο μεγάλους άξονες ανάπτυξης στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ζούμε σε δύσκολους καιρούς και η πανδημία και ο πόλεμος έχουν διαταράξει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Πριν λίγες μέρες, οι Κινέζοι έκλεισαν τα βασικά τους λιμάνια στη Σαγκάη λόγω covid, δημιουργώντας νέο πρόβλημα και αναταραχή στον εφοδιασμό.

«Στο πλαίσιο αυτό», είπε ο κ. Γεωργιάδης, «η χώρα μας έχει τεράστιο γεωγραφικό πλεονέκτημα για να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την πλευρά της οικονομίας». Όπως εξήγησε, η Ελλάδα συνδέει Ασία, Ευρώπη, Αφρική και μπορεί, λόγω της μεγάλης ναυτιλιακής της δύναμης, να αποτελέσει Πύλη εισόδου και εξόδου στην αγορά της Ευρώπης. Παρέχει πολιτική σταθερότητα, οι υποδομές της αναβαθμίζονται με νέα έργα και το σιδηροδρομικό της δίκτυο γίνεται πιο ταχύτατο. «Στον νέο αυτό μεταβαλλόμενο κόσμο, η ιδέα ενός ισχυρού ενδιάμεσου κέντρου, αποκτά άλλο νόημα και για αυτόν τον λόγο θα γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις», ενημέρωσε ο υπουργός.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην έγκριση που έδωσε πρόσφατα η Ε.Ε για την μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο και η οποία θα δώσει, όπως επεσήμανε, σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως έχουν δρομολογηθεί μεγάλες επενδύσεις και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες έχουν περάσει από το κομμάτι των στρατηγικών επενδύσεων και ετοιμάζουν τις αιτήσεις τους για ένταξη.

«Προσωπικά, ως Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τα logistics, αλλά και ως υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, δίνω μεγάλο βάρος σε αυτή τη μεριά των μεταφορών. Και επιπλέον χρήματα θα δώσουμε και επιπλέον κίνητρα, γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να κάνουμε περισσότερες συναντήσεις, όπως η σημερινή, και να βοηθήσουμε όλοι την Ελλάδα, να ανεβάσει κατά πολύ το μερίδιό της σε αυτή την αγορά. Να πάρει δηλαδή ένα μερίδιο αντάξιο της γεωγραφικής της θέσης και των πραγματικών της δυνατοτήτων. Σε ό,τι με αφορά θα είμαι μαζί σας όσο το δυνατόν περισσότερο, για να τα κάνουμε όλα αυτά πραγματικότητα», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

PreviousNext