Τροχοί & TIR

Αυτόνομο από τη Daimler σε συνεργασία με την Torc Robotics

Δυναμική ώθηση στην εξέλιξη των αυτόνομων (χωρίς οδηγό) φορτηγών προσδίδει η συνεργασία της Daimler Truck με την εξειδικευμένη εταιρεία – θυγατρική του ομίλου – την Torc Robotics, η οποία μόλις εγκα
Παρασκευή 08/04/2022 - 11:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Δυναμική ώθηση στην εξέλιξη των αυτόνομων (χωρίς οδηγό) φορτηγών προσδίδει η συνεργασία της Daimler Truck με την εξειδικευμένη εταιρεία – θυγατρική του ομίλου – την Torc Robotics, η οποία μόλις εγκαινίασε ένα νέο κέντρο Τεχνολογίας και Ανάπτυξης στη Στουτγκάρδη, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις, όπου βρίσκεται και το τμήμα R&D (Έρευνας και Ανάπτυξης) της Mercedes-Benz.

Πρώτος στόχος της συνεργασίας με την Torc Robotics είναι η τελειοποίηση των αυτόνομων φορτηγών στο επίπεδο 4, δηλαδή κίνηση σε κάθε δρόμο και σε διαφορετικές κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά με την παρουσία οδηγού ο ρόλος του οποίου περιορίζεται στην επέμβασή του μόνο αν κρίνει ότι αυτό απαιτείται (το τελευταίο επίπεδο 5 είναι 100% αυτόνομο, χωρίς την παρουσία οδηγού).

Οι ερευνητές της Daimler Truck εργάζονται αυτές τις ημέρες στην αυτονομία ενός μουράτου φορτηγού Freightliner – μάρκα της Daimler με μεγάλο μερίδιο αγοράς στις Η.Π.Α. και Καναδά.

Το όχημα εξωτερικά φέρει δεκάδες κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, όργανα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία μεταφέρουν ό,τι βλέπουν, ό,τι αντιλαμβάνονται και ό,τι κινείται ή στέκεται σε ένα τεραστίων δυνατοτήτων επεξεργαστή, ο οποίος αναλύει χιλιάδες δεδομένα ανά δευτερόλεπτο και είναι αυτός που δίνει τις εντολές στο σύστημα κίνησης και διεύθυνσης του φορτηγού.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι περισσότερες Πολιτείες των Η.Π.Α. εκδίδουν άδειες για τη νόμιμη κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων, εφόσον αυτά καλύπτουν μια σειρά απαιτήσεων, ασφάλισης κινδύνων κ.λπ.

PreviousNext