Τροχοί & TIR

ADR: Παράταση για μικρά βυτιοφόρα προκειμένου να υπαχθούν σε παρέκκλιση

Οι ιδιοκτήτες μικρών βυτιοφόρων, μικτού βάρους κάτω των 4 τόνων που χρησιμοποιούνται για τοπικές μεταφορές πετρελαίου θέρμανσης με κωδικό UN 1202 μπορούν να πάρουν παράταση της παρέκκλισης από το AD
Δευτέρα 15/07/2019 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι ιδιοκτήτες μικρών βυτιοφόρων, μικτού βάρους κάτω των 4 τόνων που χρησιμοποιούνται για τοπικές μεταφορές πετρελαίου θέρμανσης με κωδικό UN 1202 μπορούν να πάρουν παράταση της παρέκκλισης από το ADR για μια διετία, εφόσον εμπίπτουν στο καθεστώς των παρεκκλίσεων από την ADR σε εθνικό επίπεδο.

Τα εν λόγω βυτιοφόρα θα πρέπει να έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 1991 και της 31ης Δεκεμβρίου 2002. Η ισχύς της παρέκκλισης που αναφέρεται ως παρέκκλιση RO-bi-EL-1, παρατείνεται για μια διετία έχοντας ως ημερομηνία λήξης την 30-6-2021.

Προκειμένου τα οχήματα τα οποία εμπίπτουν στο καθεστώς των παρεκκλίσεων να υπαχθούν στην εν λόγω παράταση, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στις αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειών, ώστε να συμπληρωθεί στην άδεια κυκλοφορίας τους η παρατήρηση «ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ 30.6.2021». Κατά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο του οχήματος στο ΚΤΕΟ, θα ελέγχεται η ύπαρξη της παρατήρησης στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και σε περίπτωση έλλειψής της, θα σημειώνεται Σοβαρή Έλλειψη στον κωδικό 1404 «Ελλείψεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας».

PreviousNext