Τροχοί & TIR

Αφαίρεση διπλώματος από υπέρβαση ορίου ταχύτητας, μόλις 26 χλμ./ ώρα. Τα νέα πρόστιμα που ισχύουν στη Γερμανία

Εγκρίθηκαν από τους υπ. Μεταφορών των γερμανικών κρατιδίων νέα αυξημένα πρόστιμα που αφορούν μόνο σε φορτηγά και πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες (με τη δημοσίευσή τους στη γερμανική
Τρίτη 12/10/2021 - 10:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκαν από τους υπ. Μεταφορών των γερμανικών κρατιδίων νέα αυξημένα πρόστιμα που αφορούν μόνο σε φορτηγά και πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες (με τη δημοσίευσή τους στη γερμανική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων διεθνομεταφορέων έχει προορισμό τη Γερμανία ή τη διέλευσή της (τράνζιτ), καλό θα είναι να προσέχουν τις παρακάτω πληροφορίες και ιδιαίτερα τα πρόστιμα που αφορούν στις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας, καθώς η αφαίρεση του διπλώματος ξεκινά από την υπέρβαση μόλις των 26 χλμ./ ώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες του περιοδικού ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, οι παραβάσεις των οποίων τα πρόστιμα αυξήθηκαν αφορούν σε αστικές περιοχές και είναι οι παρακάτω:

  • Παραβίαση της προτεραιότητας των πεζών κατά τη στροφή φορτηγού προς τα δεξιά. Πρόστιμο 70 ευρώ.

  • Παραβίαση του ορίου ταχύτητας κατά 16-20 χλμ./ ώρα. Πρόστιμο 70 ευρώ (ήταν 35 ευρώ).

  • Παρκάρισμα φορτηγού σε σημείο που δεν επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση. Πρόστιμο 55 ευρώ (ήταν 15 ευρώ).

  • Οδήγηση στα 91 χλμ./ ώρα (ή παραπάνω) εντός αστικής περιοχής, αντί των 50 χλμ./ ώρα που είναι το ανώτατο όριο. Πρόστιμο 400 ευρώ (ήταν 200 ευρώ).

  • Παρκάρισμα φορτηγού που εμποδίζει την πρόσβαση προς θέσεις parking ΑμΕΑ. Πρόστιμο 55 ευρώ (καινούριο).

  • Παρκάρισμα φορτηγού σε σημείο που εμποδίζει την πρόσβαση οχημάτων πυρόσβεσης προς πυροσβεστικό κρουνό. Πρόστιμο 100 ευρώ.

  • Σε περίπτωση βλάβης και ακινησίας του φορτηγού και μη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης, πρόστιμο 200 ή 300 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα μήνα.

  • Παραβίαση πεζόδρομων ή ποδηλατοδρόμων. Πρόστιμο 100 ευρώ (ήταν 25 ευρώ).

Τα πρόστιμα για υπέρβαση ορίων ταχύτητας

Ειδικά για τις παραβάσεις λόγω υπέρβασης των ορίων ταχύτητας, ισχύουν τα παρακάτω πρόστιμα ανά υπέρβαση (αφορούν σε μη κατοικημένες περιοχές).

 

PreviousNext