Η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και ο Όμιλος Συγγελίδη, συμφώνησαν να τερματίσουν τις κοινές τους δραστηριότητες, όσον αφορά στην εισαγωγή της μάρκας Jeep στην Ελλάδα, όσο και σε σχέση με τη διανομή των μαρκών Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar στη χώρα μας.

Έτσι, από τις 15 Απριλίου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Jeep θα πωλούνται και θα εξυπηρετούνται από διανομείς, οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στην FCA Greece, όπως συμβαίνει ήδη με τις μάρκες Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar.

Υπενθυμίζεται, πως στις αρχές Φεβρουαρίου, στον Όμιλο Συγγελίδη πέρασε η εισαγωγή και η διανομή των αυτοκινήτων Opel στη χώρα μας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την Opel Hellas SA. Το παραπάνω ίσως ανάγκασε τους ιθύνοντες του ομίλου να σταματήσουν τη συνεργασία τους με την Jeep, μην μπορώντας να υποστηρίξουν τόσες πολλές πρωτοκλασάτες μάρκες στην ελληνική αγορά. Σημειώνεται, πως ο όμιλος είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις της Citroën από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobiles από το 2018.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι οι επόμενες κινήσεις του Ομίλου Συγγελίδη στην αγορά, αλλά και τι θα γίνει με το δίκτυο των καταστημάτων της εταιρείας AutoOne που ανήκει στον όμιλο.