Τροχοί & TIR

Αλλαγές στο Μ.Ε.Μ.Ο. εισαγωγής μεταχειρισμένων. Τι ισχύει για τα ρυμουλκούμενα

Τι ισχύει μετά την τροποποίηση του άρθρου 11 της υπ’ αρ. 50579/2022 (Β’ 1183) υπουργικής απόφασης.
Τρίτη 30/07/2024 - 13:23
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Με δεδομένο ότι το Μητρώο Εισαγόμενων Μεταχειρισμένων Οχημάτων (Μ.Ε.Μ.Ο.) εισήλθε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τροποποιήθηκε με πρόσφατη απόφαση του υπ. Μεταφορών το άρθρο 11 της υπ’ αρ. 50579/2022 (Β’ 1183) υπουργικής απόφασης και διαμορφώνεται ως εξής:

1. Μέχρι την προσθήκη σχετικών πεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας (ΠΣΑΚ) αντλείται από αυτό ως στοιχείο υπολογισμού για τον εντοπισμό εκπρόθεσμης ή μη καταχώρισης στοιχείων στο Μ.Ε.Μ.Ο. η ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας του εισαγόμενου μεταχειρισμένου οχήματος στην Ελλάδα.

2. Η υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων στο Μ.Ε.Μ.Ο. από τους υπόχρεους εισαγωγείς ξεκινά δεκαπέντε (15) ημέρες από την παραλαβή της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, οπότε και το Μ.Ε.Μ.Ο. εισέρχεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία επιφέροντας όλες τις σχετικές έννομες συνέπειες, κατόπιν έκδοσης σχετικής διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

3. Για χρονικό διάστημα εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης της παρ. 2 με την οποία διαπιστώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μ.Ε.Μ.Ο., κάθε εισαγωγέας μεταχειρισμένου οχήματος καταχωρεί τα στοιχεία του άρθρου 3 στο Μ.Ε.Μ.Ο. εντός σαράντα (40) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της κατάθεσης της αίτησης για έκδοση πρώτης άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

4. Ειδικά για τα οχήματα των κατηγοριών Ο1, Ο2 και Ο3 (ρυμουλκούμενα), η υποχρέωση καταχώρισης ισχύει τριάντα (30) μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής».

PreviousNext