Τροχοί & TIR

Αλλαγή ώρας 2019: Προσοχή στον προγραμματισμό των δρομολογίων

Φέτος, η αλλαγή της ώρας θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του μήνα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Τα ξημερώματα, λοιπόν, της 27ης Οκτωβρίου, και όπως πάντα στις 4 π.μ.,
Δευτέρα 16/09/2019 - 14:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Φέτος, η αλλαγή της ώρας θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του μήνα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα ξημερώματα, λοιπόν, της 27ης Οκτωβρίου, και όπως πάντα στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω και καλό είναι οι μεταφορείς να προσέξουν τον προγραμματισμό των δρομολογίων τους – αναχωρήσεις, αφίξεις, φορτώσεις κ.λ.π. – ώστε να είναι συνεπείς προς τους πελάτες τους.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Ώρα θα αλλάξουμε και τον Οκτώβριο του 2020, αλλά είναι ακόμη άγνωστο, αν αυτή η αλλαγή θα είναι και η τελευταία ή όχι για την Ευρώπη. Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

PreviousNext