Τροχοί & TIR

Άμεσα μέτρα διάσωσης του ΟΑΣΘ

Κυβερνητικό σχέδιο για τη διάσωση του ΟΑΣΘ και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θα αναγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετ
Τετάρτη 04/09/2019 - 11:32
Κοινοποίηση στα Social Media

Κυβερνητικό σχέδιο για τη διάσωση του ΟΑΣΘ και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θα αναγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Οργανισμού.

Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο, λέγοντας πως «θα ήταν ανώριμο να αλλάξει στην παρούσα περίοδο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού».

Τα μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων σχεδιάζονται με όρους διαχείρισης κρίσης και αυτό γιατί «η εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ είναι αυτή της απόλυτης διάλυσης» και ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα έσοδα του Οργανισμού μειώθηκαν στα 24 εκ. ευρώ από 50 εκ. ευρώ προηγούμενα.

Για τη διαθεσιμότητα των λεωφορείων ανέφερε πως το συγκοινωνιακό έργο εκτελείται σήμερα από 273 αστικά λεωφορεία περίπου 60-70 επιπλέον από εκείνα που παρέλαβε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι για τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα χρειαστούν επιπλέον 1.000 καινούργια λεωφορεία, όπως – υπενθυμίζουμε – έχει αναφέρει και ο Γ.Γ. του υπ. Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

PreviousNext