Τροχοί & TIR

Αναμονές και προβλήματα για τους οδηγούς στην Πάτρα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών λόγω των αναμονών εξαιτίας των τεστ που διενεργούνται στον λιμένα Πατρών κατά την αποβίβασή τους επισημαίνει με επιστολή του προ
Τρίτη 15/12/2020 - 16:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών λόγω των αναμονών εξαιτίας των τεστ που διενεργούνται στον λιμένα Πατρών κατά την αποβίβασή τους επισημαίνει με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας, Μ. Δερμάτης, αναφέροντας πως για το σύνολο των αποβιβαζομένων επιβατών αλλά και επαγγελματιών οδηγών, υπάρχουν δύο μόνο υγειονομικοί υπάλληλοι που διενεργούν τα τεστ.

«Αυτό σημαίνει μεγάλες αναμονές αλλά και καθυστερήσεις στην παράδοση των εμπορευμάτων προς το εσωτερικό της χώρας», αναφέρει το συνδικάτο των οδηγών φορτηγών και συνεχίζει:

«Κύριε Υπουργέ,

Η υγεία των πολιτών είναι η άμεση προτεραιότητα, αλλά μαζί με αυτήν θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την ομαλή κυκλοφορία των Δ.Χ. Φορτηγών ως προς τους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης αλλά και παράδοσης των εμπορευμάτων, τηρώντας πιστά τον ΚΟΚ και την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία για την ασφάλεια των εργαζομένων οδηγών αλλά και των υπόλοιπων χρηστών του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

Όπως γνωρίζετε, οι επαγγελματίες οδηγοί υπόκεινται στον Ευρωπαϊκό Νόμο 561/206, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για όλα τα κράτη-μέλη και αφορά τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης εντός της Κοινότητας, αλλά και για όποια Φ.Δ.Χ. τρίτων χωρών εισέρχονται σε αυτήν για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης των οδηγών, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τη μεταφορά. Κάθε παράβαση αυτού επιφέρει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.

Παρακαλούμε όπως δείτε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας και να δοθεί κάποια λύση, ώστε να μειωθούν οι ώρες των αναμονών (π.χ. να αυξηθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι και οι χώροι ελέγχου), ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα, ενδεχομένως, προκύπτουν κατά την κυκλοφορία των Δ.Χ.Φ. μέσα από την πίεση που τους ασκείται για την παράδοση των εμπορευμάτων».

Κλείνοντας, ο κ. Δερμάτης υπενθυμίζει «ότι οι μεγάλες αναμονές των Φ.Δ.Χ. στους λιμένες εξόδου-εισόδου της χώρας δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στους οδηγούς λόγω των πολυάριθμων οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται εκεί, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (λαθραία επιβίβαση, φθορές των Δ.Χ.Φ., συγκρούσεις, διαπληκτισμοί κ.λπ.)».

PreviousNext