Τροχοί & TIR

Ανάπτυξη δικτύου φορτιστών για ηλεκτρικά φορτηγά

Κατασκευαστές φορτηγών και περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση στα φορτηγά, αναπτύσσοντας δίκτυο φορτιστών στους αυτο
Πέμπτη 15/04/2021 - 15:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Κατασκευαστές φορτηγών και περιβαλλοντικές οργανώσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την ηλεκτροκίνηση στα φορτηγά, αναπτύσσοντας δίκτυο φορτιστών στους αυτοκινητόδρομους της Ε.Ε.

Σε πρώτη φάση ζητείται η ανάπτυξη 11.000 σημείων φόρτισης μέχρι το 2025 και ταχεία διεύρυνση του δικτύου, ώστε μέχρι το 2030 να έχουν αναπτυχθεί 42.000 σημεία φόρτισης κατάλληλα για τη φόρτιση ηλεκτρικών φορτηγών.

Αν και το σχέδιο αυτό φαντάζει φιλόδοξο, οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι είναι μέρος του ευρωπαϊκού στόχου για μεταφορές με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, πρέπει να αναπτυχθούν μέχρι το 2025 ακόμη 300 σταθμοί υδρογόνου για το φουλάρισμα των υδρογονοκίνητων φορτηγών και να αυξηθούν στους 1.000, όχι αργότερα από το 2030.

PreviousNext