Τροχοί & TIR

Ανοίγει η μπροστινή πόρτα των λεωφορείων

Σε δύο παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν την καθημερινή λειτουργία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο άρσης των περιορισμών λόγω
Πέμπτη 02/06/2022 - 14:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε δύο παρεμβάσεις, οι οποίες αφορούν την καθημερινή λειτουργία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο άρσης των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, η πρώτη πόρτα όλων των λεωφορείων ανοίγει και πάλι και πλέον οι επιβάτες θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν για την επιβίβασή τους στα αστικά. Με τη χρήση και της πρώτης πόρτας καταργείται κάθε περιορισμός στον χώρο των επιβατών και αξιοποιείται πλήρως η μεταφορική ικανότητα των λεωφορείων. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή, εναλλακτικά, η χρήση διπλής μάσκας (χειρουργική και υφασμάτινη).

«Στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα, ο ΟΑΣΘ ανοίγει την πρώτη πόρτα των λεωφορείων, ώστε να διευκολυνθεί η επιβίβαση των επιβατών. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσει», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Ταυτόχρονα, τίθεται πιλοτικά σε εφαρμογή ένα επιπλέον μέτρο για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής. Έτσι, σε συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, η επιβίβαση θα γίνεται αποκλειστικά από τη μπροστινή πόρτα (εξαιρούνται οι επιβάτες με αμαξίδιο), ενώ η αποβίβαση από τις υπόλοιπες.

Οι οδηγοί των συγκεκριμένων γραμμών θα ελέγχουν την επικύρωση των εισιτηρίων, την κατοχή καρτών απεριορίστων διαδρομών και κάθε αποδεικτικό δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης.

«Σε 12 γραμμές εφαρμόζουμε πιλοτικά την αποκλειστική άνοδο από την πρώτη πόρτα του λεωφορείου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα ενός πρόσθετου ελέγχου επικύρωσης των εισιτηρίων από τον οδηγό του Οργανισμού. Καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την προσπάθεια αυτή και να στηρίξουν την ενέργεια του Οργανισμού να διασφαλίσει κατά το δυνατόν τα έσοδα του ΟΑΣΘ», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

Video URL

 

PreviousNext