Τροχοί & TIR

Αντικατάσταση Ταξί Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με μια ακόμη τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια» του υπ. Μεταφορών (το οποίο υπερψηφίσθηκε) επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχου
Πέμπτη 04/11/2021 - 15:55
Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια ακόμη τροπολογία – προσθήκη στο νομοσχέδιο «Οδηγώντας με ασφάλεια» του υπ. Μεταφορών (το οποίο υπερψηφίσθηκε) επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις προϋποθέσεις:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία, να δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών καθορίζονται το ποσοστό των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν από επιβατηγά οχήματα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων σε κάθε έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο τρόπος επιλογής των δικαιούχων, ο τρόπος λειτουργίας και εκτέλεσης του έργου των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, καθώς και κάθε άλλο ειδικότερο θέμα για την αντικατάσταση και λειτουργία αυτών.

Με απόφαση της παρ. 2 καθορίζονται οι κατηγορίες της κάθε διοικητικής παράβασης για τις οποίες επιβάλλεται η κύρωση αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας που κυμαίνεται από δέκα (10) ημέρες μέχρι έξι (6) μήνες για κάθε παράβαση του τρόπου εκτέλεσης του μεταφορικού έργου των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων.

Η παραπάνω ρύθμιση έγινε με το σκεπτικό ότι λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης στη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, με αποτέλεσμα να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αύξησης της χωρητικότητας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ.

PreviousNext