Τροχοί & TIR

Αντικατέστησε τον ταχογράφο και «έφαγε» πρόστιμο 2.500 ευρώ

Πιο δύσκολος στις «μαϊμουδιές» ο ψηφιακός ταχογράφος, δεν άρεσε στον οδηγό-ιδιοκτήτη φορτηγού με πολωνικές πινακίδες και τον αντικατέστησε με τον παλιό αναλογικό ταχογράφο. Χοντρό λάθος που δεν θα α
Παρασκευή 11/09/2020 - 10:09
Κοινοποίηση στα Social Media

Πιο δύσκολος στις «μαϊμουδιές» ο ψηφιακός ταχογράφος, δεν άρεσε στον οδηγό-ιδιοκτήτη φορτηγού με πολωνικές πινακίδες και τον αντικατέστησε με τον παλιό αναλογικό ταχογράφο. Χοντρό λάθος που δεν θα αργούσε να το πληρώσει ακριβά.

Σε έναν τυπικό έλεγχο σε αυτοκινητόδρομο στην Πολωνία, ο αστυνομικός παρέλαβε το διάγραμμα του αναλογικού ταχογράφου και καθώς δεν εμφάνιζε καμιά υπέρβαση ήταν έτοιμος να αφήσει τον οδηγό να φύγει, όταν πρόσεξε πως το φορτηγό ήταν αρκετά καινούριο.

Ρίχνοντας μια ματιά στην άδεια κυκλοφορίας διαπίστωσε ότι ήταν μοντέλο του 2014 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας την ίδια χρονιά. Γνωρίζοντας ότι από το 1012 τα οχήματα παράγονται υποχρεωτικά με ψηφιακό ταχογράφο, ο αστυνομικός επανήλθε στον έλεγχο και διαπίστωσε ότι η συσκευή του ταχογράφου είχε αντικατασταθεί.

Άμεσα επέβαλε πρόστιμο 2.500 ευρώ στον οδηγό-ιδιοκτήτη και ταυτόχρονα ειδοποίησε την υπηρεσία του να προβεί σε έλεγχο του συνεργείου που έκανε την αντικατάσταση.

PreviousNext