Τροχοί & TIR

Ηλεκτρονικά οι κατασχέσεις των αυτοκινήτων

Άνοιξε ο δρόμος για την ηλεκτρονική κατάσχεση των αυτοκινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο, τις τράπεζες ή προς ιδιώτες. Προς τον σκοπό αυτό ο Υφυπουργός Υποδο
Παρασκευή 11/09/2020 - 10:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Άνοιξε ο δρόμος για την ηλεκτρονική κατάσχεση των αυτοκινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο, τις τράπεζες ή προς ιδιώτες. Προς τον σκοπό αυτό ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών (ΟΔΕΕ), κ. Δημοσθένης Τσιριγώτης υπέγραψαν σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου 2020, μνημόνιο συνεργασίας για το έργο «Διασύνδεση των δικαστικών επιμελητών με τη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Η διασύνδεση του ηλεκτρονικού μητρώου των δικαστικών επιμελητών με τη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθεί η κυβέρνηση και εκτιμάται πως θα συμβάλλει στην απλούστευση των διαδικασιών και την ελαχιστοποίησης των διοικητικών βαρών.

Ενδεικτικά, δεν θα απαιτείται η φυσική παρουσία των δικαστικών επιμελητών στις κατά τόπους Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και κατά συνέπεια θα εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι για τις δημόσιες υπηρεσίες.

Για την υλοποίηση του έργου, το Υπουργείο θα παράσχει πρόσβαση στη βάση δεδομένων στοιχείων οχημάτων που τηρεί, ενώ η ΟΔΕΕ δεσμεύεται να αναπτύξει με δαπάνες της, εφαρμογή, η οποία θα διασυνδέσει το ηλεκτρονικό μητρώο των δικαστικών επιμελητών με την βάση δεδομένων του Υπουργείου.

Εκτιμάται πως η διαδικασία είναι εφικτό να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. 

PreviousNext