Τροχοί & TIR

Απώλειες για τον Κλάδο Αυτοκινήτων

Δραματική πτώση πωλήσεων σημείωσε ο Κλάδος των καινούριων αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων εξαιτίας της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν στο εμπόριο και στον τουρισμό. Το
Πέμπτη 10/09/2020 - 13:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Δραματική πτώση πωλήσεων σημείωσε ο Κλάδος των καινούριων αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων εξαιτίας της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που προκλήθηκαν στο εμπόριο και στον τουρισμό.

Το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου η πτώση στα φορτηγά όλων των κατηγοριών έφτασε στο -17,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και στα λεωφορεία η πτώση ήταν μεγαλύτερη, φτάνοντας στο -28,5%.

Δραματική πτώση σημειώθηκε και στην κατηγορία των επιβατικών που άγγιξε το -39,1% το οκτάμηνο, πάντα σε σχέση με το ίδιο διάστημα (Ιανουάριος-Αύγουστος) του 2019.

Να σημειωθεί, επίσης, πως στον τομέα των μεσαίων-βαρέων φορτηγών, οι πωλήσεις αφορούν κυρίως σε προμήθειες του δημοσίου και των Δήμων, ενώ ο ιδιωτικός τομέας-εμπορικές και μεταφορικές επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή αγορών εξαιτίας των επιπτώσεων του Covid-19.

PreviousNext