Τροχοί & TIR

Αντικαθιστά τον στόλο της με 700 φορτηγά IVECO S-WAY LNG

Η EDEKA Minden-Hannover θα αντικαταστήσει τον σημερινό της στόλο 700 οχημάτων ντίζελ με φορτηγά IVECO S-WAY LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για να πετύχει τον στόχο της για έναν πλήρη στόλο οχημάτων
Τρίτη 16/05/2023 - 15:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Η EDEKA Minden-Hannover θα αντικαταστήσει τον σημερινό της στόλο 700 οχημάτων ντίζελ με φορτηγά IVECO S-WAY LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για να πετύχει τον στόχο της για έναν πλήρη στόλο οχημάτων χαμηλών εκπομπών CO2 έως το 2025, ενώ έχει ήδη παραγγείλει συνολικά 275 φορτηγά IVECO S-WAY LNG το 2022 και το 2023, στην πορεία της προς μια βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού. Παράλληλα, η ADEKA θα αξιοποιήσει το πρώτο της Bio-LNG πρατήριο καυσίμων στο κέντρο logistics που διαθέτει στο Lauenau της Γερμανίας.

«Μέχρι το 2025, θέλουμε να μετατρέψουμε ολόκληρο τον στόλο φορτηγών μας - περίπου 700 οχήματα - σε φορτηγά LNG IVECO και να δουλεύουμε 100 τοις εκατό με βιο-LNG», δήλωσε ο Mark Rosenkranz, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της EDEKA Minden-Hannover. "Ο στόλος φορτηγών μας είναι η ραχοκοκαλιά όλων των λειτουργιών εφοδιαστικής μας και επομένως η ραχοκοκαλιά του εφοδιασμού τροφίμων στην περιοχή διανομής μας. Αυτό είναι υψίστης σημασίας, επειδή τα οχήματά μας ταξιδεύουν πολύ και κυρίως δραστηριοποιούνται στις αστικές διανομές».

Ο Giandomenico Fioretti, Επικεφαλής Εναλλακτικής Προώθησης στην Επαγγελματική Μονάδα Φορτηγών IVECO, σχολίασε: "Το Bio-LNG είναι το μοναδικό επεκτάσιμο ανανεώσιμο καύσιμο σήμερα. Με τα φορτηγά μας IVECO S-WAY LNG οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές χωρίς εκπομπές είναι πλέον πραγματικότητα για την EDEKA Minden-Hannover, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των οχημάτων μας που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και της ηχορύπανσης».

Έχει ήδη παραγγελθεί: σασί IVECO S-WAY LNG με αμάξωμα ψυγείου και τράκτορες IVECO S-WAY LNG

Από τα 275 οχήματα που παραγγέλθηκαν το 2022 και το 2023, τα 220 είναι σασί 3 αξόνων IVECO S-Way LNG με αμάξωμα ψυγείου. Διαθέτουν ένα πλήρως αναρτημένο σασί 6x2 με επιτρεπόμενο μικτό βάρος 26 τόνων, καμπίνα Active Space μεγάλης χωρητικότητας, ανυψούμενο και κατευθυνόμενο τρίτο άξονα και κινητήρα αερίου Cursor 13 460 ίππων, συμβατό με εκπομπές Euro VI Step E. Μια δεξαμενή LNG 540 λίτρων τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά μπορεί να χωρέσει τουλάχιστον 195 κιλά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), επιτρέποντας αυτονομία έως και 800 χιλιομέτρων.

Τα υπόλοιπα 55 φορτηγά που παραγγέλθηκαν είναι τράκτορες IVECO S-Way LNG και διαφέρουν μόνο ως προς το επιτρεπόμενο μικτό βάρος συρμού των 44 τόνων, με τον κινητήρα και το ρεζερβουάρ αερίου να έχουν ανάλογες διαστάσεις.

Υψηλή ποιότητα ζωής στην καμπίνα

Προκειμένου να προσφέρουν στους οδηγούς ένα βέλτιστο περιβάλλον εργασίας, τα νέα φορτηγά IVECO S-WAY LNG είναι εξοπλισμένα με ένα ευρύ φάσμα ανέσεων κατόπιν αιτήματος της EDEKA Minden-Hannover. Εκτός από τον πλήρως αυτόματο κλιματισμό και τη βοηθητική θέρμανση, τα καθίσματα Hi-Comfort με στήριξη της πλάτης και λειτουργία ψύξης και θέρμανσης τριών σταδίων εξασφαλίζουν επίσης την τέλεια αίσθηση-καλή θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας. Στην άνεση της καμπίνας συμβάλλουν επίσης ένα δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, μια περσίδα στα πλαϊνά παράθυρα, ένα θερμομονωτικό κουτί, ένα σύγχρονο σύστημα infotainment, μεγάλοι χώροι αποσκευών, μια υπερυψωμένη κουκέτα με δίχτυ ασφαλείας κ.α.

PreviousNext