Τροχοί & TIR

Απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ Νότιου και Βόρειου κόμβου Κατερίνης

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας αποφάσισε την ολιγόλεπτη απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. στο τμήμα μεταξύ Νότιου Α/Κ Κατερίνης (χιλιομετρική θέση (Χ/Θ) 434+20
Τρίτη 06/12/2022 - 15:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας αποφάσισε την ολιγόλεπτη απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. στο τμήμα μεταξύ Νότιου Α/Κ Κατερίνης (χιλιομετρική θέση (Χ/Θ) 434+203) και Βόρειου Α/Κ Κατερίνης (Χ/Θ 438+507) την Πέμπτη (08-12-2022) εντός του χρονικού διαστήματος από 09.00 έως 11.00, λόγω εκτέλεσης άσκησης αποχιονισμού στη Σήραγγα Κατερίνης.

Ειδικότερα η ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθεί και στις δύο (2) κατευθύνσεις κυκλοφορίας ταυτόχρονα ή εναλλάξ στα στόμια της Σήραγγας (μπάρες αποκλεισμού κυκλοφορίας).

Τα σενάρια που θα λάβουν χώρα στην εν λόγω άσκηση αφορούν αφενός την κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων στο τμήμα μεταξύ Νότιου Α/Κ Κατερίνης (Χ/Θ 434+203) και Βόρειου Α/Κ Κατερίνης (Χ/Θ 438+507) και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου, όπου υφίστανται εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών αναβάθμισης της σήραγγας (αποκλεισμός κλάδου προς Θεσσαλονίκη με ταυτόχρονη αμφιδρόμηση κλάδου προς Αθήνα – κίνηση των οχημάτων σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ελάχιστου πλάτους 3,25 μ. ανά κατεύθυνση), αφετέρου τη διαχείριση των ακινητοποιημένων οχημάτων στα στόμια της Σήραγγας (μπάρες αποκλεισμού κυκλοφορίας) σε περίπτωση αποκλεισμού της σήραγγας εξαιτίας κάποιου συμβάντος, καθώς και η κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων στην εναλλακτική διαδρομή από το υπέργειο οδικό δίκτυο της σήραγγας εάν απαιτηθεί ο αποκλεισμός του εν λόγω τμήματος του αυτοκινητόδρομου σε μία ή / και στις δύο κατευθύνσεις.

 

PreviousNext