Τροχοί & TIR

Απαλλαγή ή συμψηφισμό των τελών κυκλοφορίας ζητούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς και προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας νομού Χανίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφ
Παρασκευή 19/02/2021 - 13:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Ψήφισμα διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, καθώς και προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας νομού Χανίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης απαιτώντας την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας των λεωφορείων τους.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρουν:

"Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το μεταφορικό έργο «τράβηξε χειρόφρενο» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας. Αναμένουμε εδώ και 10 μήνες την επιδότηση ανά τουριστικό λεωφορείο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, οι διαδικασίες μέσω ΕΟΤ έχουν ολοκληρωθεί και οι αποζημιώσεις δεν μας έχουν ακόμα καταβληθεί. ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση πληρωμή των συναδέλφων μας.

Ένα τεράστιο θέμα αυτήν τη στιγμή, που η πανδημία εξακολουθεί να κρατάει ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία σε όλη την χώρα, αποτελεί η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ως το τέλος του Φεβρουαρίου 2021, καθώς εάν δεν καταβληθούν αυτά, θα πρέπει να καταβληθούν στο διπλάσιο, σενάριο το οποίο θα αποτελέσει τη λαιμητόμο των επιχειρήσεών μας.

Αναμένουμε σαν κλάδος, ιδιαιτέρως πληττόμενος, την άμεση και θετική απάντηση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημά μας για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας, ώστε οι επιχειρήσεις - ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (τουριστικά γραφεία και Τ.Ε.Ο.Μ.), να επιβιώσουν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έναν χρόνο μέχρι και σήμερα τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα με τον κύκλο εργασιών τον κλάδου να έχει καταρρεύσει κατά 95%, καθώς οι επιχειρήσεις μας είναι ερμητικά κλειστές και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο μας, καθώς ως επαγγελματίες δίνουμε πλέον έναν άνισο αγώνα επιβίωσης για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι αυτός ο αγώνας να κερδηθεί, όταν ακόμα και οι όποιες οικονομίες μας έχουν εξανεμιστεί από τα πάγια έξοδα των τρεχουσών υποχρεώσεων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (φως, νερά, τηλέφωνο), ασφάλιση ΕΦΚΑ, ενοίκια, έστω και στο 60% κ.α. Πόσο πιο δύσκολη ακόμη μπορεί να είναι η επιβίωσή μας, όταν καλούμαστε στα τέλη του μήνα να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ οχήματά μας; Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας ΚΑΙ στο μέτρο της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας.

Βρισκόμαστε στα όρια χρεοκοπίας με αδυναμία πληρωμής των Τελών κυκλοφορίας. Εκπέμπουμε "SOS" και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά. Κύριοι Υπουργοί, κ. Βουλευτές, παρακαλούμε θερμά να δώσετε άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά μας για απαλλαγή / συμψηφισμό των τελών κυκλοφορίας και την άμεση πληρωμή των οικονομικών αποζημιώσεων".

Την επιστολή-ψήφισμα υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιωάννης Καζάκος, και τα μέλη του Δ.Σ.

PreviousNext