Τροχοί & TIR

Απειλή για τους οδηγούς ο κοροναϊός - Μείωση Μεταφορών και ταξιδιών

Καθώς δεκάδες χιλιάδες κοντέινερ προερχόμενα από την Κίνα παραλαμβάνονται καθημερινά από τις αγορές της Ευρώπης, ο κίνδυνος για τους οδηγούς των φορτηγών που ξεφορτώνουν εμπορεύματα στις διάφορες «C
Πέμπτη 30/01/2020 - 11:15
Κοινοποίηση στα Social Media
Αυξημένη προσοχή λόγω κοροναϊού πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί και οι φορτωτές οχημάτων που μεταφέρουν κινέζικα προϊόντα, όπως και οι οδηγοί – ξεναγοί γκρουπ τουριστών από την Κίνα.
Αυξημένη προσοχή λόγω κοροναϊού πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί και οι φορτωτές οχημάτων που μεταφέρουν κινέζικα προϊόντα, όπως και οι οδηγοί – ξεναγοί γκρουπ τουριστών από την Κίνα.

Καθώς δεκάδες χιλιάδες κοντέινερ προερχόμενα από την Κίνα παραλαμβάνονται καθημερινά από τις αγορές της Ευρώπης, ο κίνδυνος για τους οδηγούς των φορτηγών που ξεφορτώνουν εμπορεύματα στις διάφορες «China Town» είναι αυξημένος και θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας για να μη μολυνθούν από τον κοροναϊό, που ήδη σημειώνει τα πρώτα κρούσματα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αυξημένη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί στις παραδόσεις νωπών προϊόντων σε κινέζικες ψυκτικές αποθήκες ή στις απευθείας παραδόσεις σε κινέζικα καταστήματα εστίασης. Καλό θα είναι να φέρουν μάσκες προστασίας και γάντια ή να αποφεύγουν την πραγματοποίηση της εκφόρτωσης, την οποία θα πρέπει να αναλαμβάνουν οι παραλήπτες των προϊόντων. Άλλωστε, οι φορτοεκφορτώσεις δεν αποτελούν υποχρέωση των οδηγών.

Μεγαλύτερη, βέβαια, απειλή αποτελεί ο κοροναϊός για τους οδηγούς και ξεναγούς των τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι παραλαμβάνουν γκρουπ Κινέζων τουριστών για ξενάγηση, αν και αρκετά τουριστικά γραφεία ακύρωσαν αυτές τις δραστηριότητες με ό,τι αρνητικό για τα έσοδά τους αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται, ότι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της κινέζικης πρωτοχρονιάς, είναι χιλιάδες οι Κινέζοι που επισκέφθηκαν την πατρίδα τους και γύρισαν κατόπιν στις εργασίες τους σε όλες τις χώρες κα πόλεις της Ευρώπης, χωρίς ούτε οι ίδιοι να γνωρίζουν για την κατάσταση της υγείας τους.

Έκτακτα μέτρα στην Ελλάδα

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, ο κοροναϊός μεταδίδεται από τον αέρα με τα σταγονίδια του βήχα και του φταρνίσματος, με την προσωπική επαφή (χειραψίες, φιλιά κ.λ.π.) ή μέσω μολυσμένων επιφανειών σε τουαλέτες και σε άλλους χώρους. Τα συμπτώματα του κοροναϊού είναι ο πυρετός, ο βήχας και η δύσπνοια.

Στο μεταξύ, σε ευρεία σύσκεψη των υγειονομικών αρχών της χώρας μας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα, αν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, ότι «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μη φτάσει ο ιός σε μία χώρα».

Αποφασίστηκε, τέλος, όπως τρεις νοσοκομειακές μονάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να είναι σε θέση να περιθάλψουν άτομα που θα προσβληθούν από τον ιό.

PreviousNext