Τροχοί & TIR

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας, θα μετακινηθούν αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς, μετά από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για 24ωρη απεργία.
Τρίτη 31/05/2022 - 15:54
Κοινοποίηση στα Social Media

Με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας, θα μετακινηθούν αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς, μετά από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ αναφέρει:

"Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στη μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες.

Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθί τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερείς βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.

Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για τη νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας την Κυβέρνηση και τη διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Τους καλούμε, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού".

Τι λέει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ

Για την αυριανή απεργία των εργαζομένων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, αναφέρει ότι αυτή "δεν έχει κανένα νόημα" και εξηγεί ότι "έχει δρομολογηθεί η τακτοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους στο Συνδικάτο. «Δεν υπάρχει κάποια διαφωνία και κάποια αντιπαράθεση στα θέματα αυτά. Χρειάζονται όμως τον χρόνο τους», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

Συμπληρώνει ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ παρέλαβε ένα ναρκοθετημένο πεδίο στον Οργανισμό, με συνέπεια, για κάθε ζήτημα στο οποίο πρέπει να γίνει διαχείριση, να αναφύονται δεκάδες προβλήματα.

«Νομίζω ότι λίγη υπομονή θα βοηθήσει τον ίδιο τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που προσπαθούμε να επανέλθουμε μετά από τη διετή πανδημία», καταλήγει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ".

Τέλος, έγινε γνωστό ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

PreviousNext