Τροχοί & TIR

Πεντάστερο στην ασφάλεια το νέο VW Multivan

Την υψηλή βαθμολογία των πέντε αστέρων έλαβε το νέο VW Multivan για θέματα ασφάλειας και λειτουργιών των βοηθητικών συστημάτων μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε ο οργανισμός Euro NCAP (European Ne
Τρίτη 31/05/2022 - 14:41
Κοινοποίηση στα Social Media

Την υψηλή βαθμολογία των πέντε αστέρων έλαβε το νέο VW Multivan για θέματα ασφάλειας και λειτουργιών των βοηθητικών συστημάτων μετά από δοκιμές που πραγματοποίησε ο οργανισμός Euro NCAP (European New Car Assessment Programme).

Το όχημα αξιολογήθηκε θετικά για την προστασία που παρέχει εξωτερικά για τους άλλους χρήστες του δρόμου και για την ασφάλεια προς τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι το VW Multivan χάρη στα 25 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού συμβάλλει αποτελεσματικά στην αποφυγή των ατυχημάτων είτε με άλλα οχήματα είτε με πεζούς και ποδηλάτες.

Αναφέρεται, επίσης, ως επιτυχής ο συνδυασμός των αερόσακων για την προστασία οδηγού και επιβατών. Το Multivan περιλαμβάνει αερόσακο οδηγού, αερόσακο συνοδηγού, αερόσακο στο κέντρο και πλευρικούς αερόσακους μπροστά και αερόσακους τύπου κουρτίνας ολόπλευρα πίσω για την προστασία όσων κάθονται στα πίσω καθίσματα.

Τα κυριότερα συστήματα ασφάλειας είναι το σύστημα Cross Wind Assist, το οποίο σταθεροποιεί το όχημα σε περίπτωση ισχυρών ανέμων, το Lane Assist για τη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, Park Assist για την υποβοήθηση στάθμευσης, Side Protection για την απλοποίηση των ελιγμών, Rear View Assist για την οπισθοπορεία και Trailer Assist για την έλξη τρέιλερ. Επιπλέον, η υδραυλική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, έγινε πλέον ηλεκτρομηχανική

PreviousNext