Μετά από τέσσερις αναβολές και μια αναστολή λόγω κορονοϊού, μετατίθεται για τον Σεπτέμβρη ή και αργότερα η διαδικασία του πλειστηριασμού για την πώληση της ΕΛΒΟ με τους 9 μνηστήρες να αναμένουν επίσημη ανακοίνωση για τη νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών τους.

Η αρχική αξία των προς εκτίμηση περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ κυμάνθηκε περί τα 10 εκ . ευρώ, ποσό που κρίθηκε ιδιαίτερα χαμηλό και μη ελκυστικό από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι εξακολουθούν να προσβλέπουν σε μια «προίκα» που θα συνοδεύει την εξαγορά της βιομηχανίας, δηλαδή ένα μεγάλο συμβόλαιο κατασκευής οχημάτων, είτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είτε για Οργανισμούς ελεγχόμενους από το δημόσιο.

Είναι γεγονός ότι η ανάλογη εμπειρία υπάρχει στην ΕΛΒΟ, καθώς στο παρελθόν έχει ολοκληρώσει μεγάλα προγράμματα, όπως τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, πυροσβεστικά οχήματα, λεωφορεία κ.α.

Σήμερα, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων διεκδικούν μεγάλοι όμιλοι με εμπειρία σε κατασκευές στρατιωτικού υλικού και οχημάτων πολιτικής χρήσης. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τη νοτιοαφρικανική Paramount, τον ελληνικό όμιλο Κουιμτζής, από τις ισραηλινές Plasan και Elbit Systems, τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG (KMW), την ιταλική FSI (μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ), την Intracom Defence, τον όμιλο Πετρόπουλου, τον ινδικό όμιλο Tata Group και τον πολωνικό όμιλο Solaris.