Τροχοί & TIR

Από τις 4 σήμερα το απόγευμα Διαμαρτυρίες Σκοπιανών αυτοκινητιστών στον Ε75

Σε διαμαρτυρία προβαίνουν από σήμερα το απόγευμα οι Σκοπιανοί διεθνομεταφορείς ενάντια στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. Σύμφωνα με σχετική
Παρασκευή 26/03/2021 - 11:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε διαμαρτυρία προβαίνουν από σήμερα το απόγευμα οι Σκοπιανοί διεθνομεταφορείς ενάντια στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία τους (AMERIT) στηρίζει αυτές τις διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών και ταυτόχρονα τονίζει ότι αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν αποδεκτά, θα λάβουν και νέα μέτρα «από κοινού και με την υποστήριξη της ελληνικής Ομοσπονδίας Μεταφορέων Ο.Φ.Α.Ε.».

Τα αιτήματα των γειτόνων είναι:

- Να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα το συνοριακό σημείο του Τελωνείου Ευζώνων.

- Να λειτουργούν σε πλήρες ή μερικό ωράριο τα Τελωνεία Δοϊράνης και Νίκης.

- Να γίνεται μόνο θερμομέτρηση των οδηγών και να απαιτείται τεστ μόνο αν εμφανιστούν συμπτώματα.

Από το απόγευμα σήμερα, οι Σκοπιανοί αυτοκινητιστές θα ντανιάσουν τα φορτηγά τους στο σύνορο Bogorodica (το αντίστοιχο των Ευζώνων) πάνω στον Ε75, τηρώντας όπως αναφέρουν τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό και «να αγωνιστούν για την ελεύθερη ροή των αγαθών και την ανθρώπινη μεταχείριση των οδηγών».

Δεν γίνεται γνωστό επί του παρόντος, αν η κυκλοφορία θα παραμείνει ελεύθερη στον Ε75 και για τον λόγο αυτό οι Έλληνες διεθνομεταφορείς θα πρέπει από τώρα να επικοινωνούν με το Τελωνείο Ευζώνων.

PreviousNext