Τροχοί & TIR

Αποδοχή των νέων μέτρων από το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό πακέτο κινητικότητας, αυτά δηλαδή που έχουν να κάνουν με την καταγραφή στον ταχογράφο της συνοριακής δι
Κυριακή 13/02/2022 - 12:17
Κοινοποίηση στα Social Media
united kingdom

Το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό πακέτο κινητικότητας, αυτά δηλαδή που έχουν να κάνουν με την καταγραφή στον ταχογράφο της συνοριακής διέλευσης και της απόσπασης των οδηγών στο βρετανικό έδαφος με την καταβολή του κατώτερου μισθού που ισχύει για τους Άγγλους οδηγούς.

 

Υπεύθυνος για τη διαδικασία δήλωσης του χρόνου εργασίας θα πρέπει να είναι διορισμένος αντιπρόσωπος της χώρας αποστολής δηλαδή μεταφορέας με ΠΕΕ (πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας) ή μεταφορέας με τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία στις οδικές μεταφορές και με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο . 



Αυτό που είναι άξιο προσοχής αφορά στη διάταξη που ορίζει ότι η καταγραφή στον ταχογράφο της εισόδου του φορτηγού στο Η.Β. πρέπει να έχει γίνει πριν την αποβίβαση του φορτηγού από το πλοίο ή το τρένο. Ο κωδικός για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι (15)Η. 

Ορίζεται επίσης ότι η υποχρέωση επιστροφής του φορτηγού  στη χώρα που ανήκει θα έχει ισχύ από 22 Φεβρουαρίου.



Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι το βρετανικό υπουργείο μεταφορών (Department for Transport) αποδέχεται επίσης και τις Κοινοτικές διατάξεις για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών, όπως άλλωστε ίσχυαν και πριν το Brexit.

Δανία, Ολλανδία, Γερμανία



Με την ευκαιρία να πούμε ότι η Δανία ανακοίνωσε περίοδο χάριτος, μη επιβολής προστίμου μέχρι τον Μάϊο για παραβάσεις του "πακέτου κινητικότητας, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικές αρχές έλαβαν εντολή να συντάξουν μια έκθεση "αντικειμενικής προσέγγισης" των νέων ρυθμίσεων εξετάζοντας τα "πραγματικά δεδομένα" κατά πόσο δηλαδή τίθεται θέμα παράλειψης του οδηγού ή της μεταφορικής εταιρείας και ότι δεν πρόκειται για σκοπούμενη ενέργεια (μη δήλωσης της εισόδου του φορτηγού), χωρίς όμως να κάνει γνωστό αν δίνει κάποια περίοδο χάριτος.

Η Γερμανία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα μέτρα ισχύουν κανονικά από τις 2 Φεβρουαρίου και η μη αναγραφή της εισόδου στον ταχογράφο αποτελεί παράβαση το πρόστιμο της οποίας είναι 250 ευρώ. 

 

PreviousNext