Τροχοί & TIR

Αποφάσεων συνέχεια για τους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη

Η έναρξη υλοποίησης των έργων και η αποπεράτωσή τους βρίσκεται κάπου στα επόμενα αρκετά χρόνια.
Πέμπτη 01/02/2024 - 17:58
Κοινοποίηση στα Social Media
δράμα αμφίπολη
δράμα αμφίπολη

Με σημερινές αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιείται ένα ακόμα βήμα για την πολυπόθητη κατασκευή δύο οδικών αξόνων,  Θεσσαλονίκη - Έδεσσα και Δράμα - Αμφίπολη.


Τα έργα έχουν εγκριθεί από τον Ιούνιο του 2022 από την αρμόδια κυβερνητική επιτροπή και έκτοτε έχουμε διαγωνισμούς και αποφάσεις για διαγωνισμούς όπως σήμερα.

Έτσι με τη σημερινή πρώτη υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή διενέργειας της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση της Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.) του έργου: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι - Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού - Έδεσσας με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 445 εκατ. ευρώ.

Με τη δεύτερη υπουργική απόφαση προχώρησε η Έγκριση Τεύχους Πρόσκλησης Συμμετοχής σε Διάλογο, Στάδιο Β.Ι της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για το έργο: «Κάθετος Άξονας Δράμα - Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με ΣΔΙΤ» με προϋπολογισμό ύψους 248,5 εκατ. ευρώ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η έναρξη υλοποίησης των έργων και η αποπεράτωσή τους βρίσκεται κάπου στα επόμενα αρκετά χρόνια.
 

PreviousNext