Τροχοί & TIR

Αποκλεισμός τμημάτων του αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ και εκτροπή κυκλοφορίας

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας αποφασίστηκαν οι παρακάτω προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που αφορούν εκτροπή της κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Πλαταμώνα (χ/θ 400+815) έως
Τετάρτη 29/11/2023 - 10:20
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: αρχείο Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου
φωτό: αρχείο Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας αποφασίστηκαν οι παρακάτω προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που αφορούν εκτροπή της κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Πλαταμώνα (χ/θ 400+815) έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς (χ/θ 410+359) στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης άσκησης ευρείας κλίμακας στη Σήραγγα Τ2 και έκτακτων εργασιών συντήρησης-αναβάθμισης των ηλεκτρικών συστημάτων στις Σήραγγες Τ1 - Τ2 - Τ3.

Θα εφαρμοστούν τη Δευτέρα (04-12- 2023) και κατά τις ώρες 07:00 έως 21:00 ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών και από την Τρίτη (05-12-2023) έως και το Σάββατο (09-12-2023) από τις ώρες 07:00 έως τις 19:00 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα και θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. και στις δύο κατευθύνσεις (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη) από τον Α/Κ Πλαταμώνα (χ/θ 400+815) έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς (χ/θ 410+350) με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς. 

Αποκλεισμός της εισόδου προς τη χοάνη του Πλευρικού Σταθμού Διοδίων Πλαταμώνα στον Α/Κ Πλαταμώνα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις (Αθήνα – Θεσ/νίκη) θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών –Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς, μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών).

Επιπλέον πριν την έναρξη της εφαρμογής των παραπάνω ρυθμίσεων θα πρέπει να αποκλειστεί ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.) στην περιοχή της Σκοτίνας, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός τυχόν χρήστη εντός του αποκλεισμένου τμήματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της αστυνομίας, η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» θα πρέπει να μεριμνήσει για τη κατάλληλη προσαρμογή των χρεώσεων των διοδίων, λόγω ολικού αποκλεισμού της κυκλοφορίας, στον Μετωπικό Σταθμό Διοδίων Λεπτοκαρυάς και στον Πλευρικό Σταθμό Διοδίων Λεπτοκαρυάς.

PreviousNext