Τροχοί & TIR

Μετατροπή αδειών ταξί στην Περ. Ν. Αιγαίου

Συνεργασία με το Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,
Τετάρτη 29/11/2023 - 12:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Συνεργασία με το Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί, Θεοδόση Καστανίδη και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με τη συμμετοχή και του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, πρόκειται να βγει «στον αέρα», η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4850/2021 και την Υ.Α. 62818/02-03-2022, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος ανά νησί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αριθμός αδειών.

Υπογραμμίζεται ότι η πρόσκληση αφορά αποκλειστικά την μετατροπή των υφισταμένων αδειών ταξί και όχι την έκδοση νέων. 

Πρόκειται για την εφαρμογή στην πράξη του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της Υπουργικής Απόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η εισαγωγή των πολυθέσιων ταξί ήταν ένα χρόνιο αίτημα του κλάδου, που έγινε πραγματικότητα, τον Μάρτιο του 2022, όταν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την πρώτη πρόσκληση μετατροπής των ταξί με έδρα το Νότιο Αιγαίο σε 6θέσια και 9θέσια.

Σημειώνεται ότι στην έκδοση της νέας πρόσκλησης ενδιαφέροντος, θα αναφέρεται ο ακριβής αριθμός αδιάθετων αδειών ανά νησί.

PreviousNext