Τροχοί & TIR

Αποτροπή σύγκρουσης οχημάτων με ζώα

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής συγκρούσεων οχημάτων-ζώων
Παρασκευή 23/06/2023 - 12:49
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αποτροπής συγκρούσεων οχημάτων-ζώων στα πλαίσια του έργου LIFE SAFE – CROSSING» για την Π.Ε Γρεβενών.

Ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε 158.968,00 ευρώ (με Φ.Π.Α) και περιλαμβάνει την προμήθεια ειδών όπως, κεντρικές μονάδες χωρίς θερμική κάμερα, κεντρική μονάδα με θερμική κάμερα, σετ προειδοποιητικής πινακίδας/DOPPLER, αισθητήρες υπέρυθρων και ενισχυτές σήματος.

Το LIFE SAFE CROSSING έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.222.170 ευρώ και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο προϋπολογισμός κόστους των δράσεων του έργου στην Ελλάδα είναι 961.485 ευρώ και στην κάλυψη της συγχρηματοδότησης από Ελληνικής πλευράς, εκτός από ιδίους πόρους των εταίρων, συμβάλλει και το Πράσινο Ταμείο.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης: «Ο ειδικός φράχτης για την παρεμπόδιση των αρκούδων και των άγριων ζώων που θα προσπαθούν να διασχίσουν το οδόστρωμα, θα είναι αποτρεπτικός και θα βοηθήσει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

PreviousNext