Τροχοί & TIR

Ενσωμάτωση της συμφωνίας για τις μεταφορές επικινδύνων (ADR)

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση εναρμονίζεται εμπρόθεσμα το εθνικό μας δίκαιο με την Κοινοτική Οδηγία 2022/2407, η οποία ενσωματώνει στα παραρτήματά της, τη νέα έκδοση της Συμφωνίας για τη διεθνή οδική μ
Παρασκευή 23/06/2023 - 13:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση εναρμονίζεται εμπρόθεσμα το εθνικό μας δίκαιο με την Κοινοτική Οδηγία 2022/2407, η οποία ενσωματώνει στα παραρτήματά της, τη νέα έκδοση της Συμφωνίας για τη διεθνή οδική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (ADR 2023) και του Κανονισμού για τη διεθνή σιδηροδρομική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων (RID 2023).

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας, ως επισπεύδων και οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κα Ελένη Λουρή, Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστος Κίττας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παντελής Κάπρος και Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η Συμφωνία ADR και ο Κανονισμός RID περιλαμβάνουν τους κανόνες για την ασφαλή μεταφορά των επικίνδυνων εμπορευμάτων, οι οποίοι αναθεωρούνται ανά διετία, κατόπιν προσαρμογής στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Με την ίδια απόφαση επικαιροποιείται το πλαίσιο εκπαίδευσης των Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, οι οποίοι παρέχουν οδηγίες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, με σκοπό την αποτροπή ατυχημάτων με ενδεχόμενες επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και στο περιβάλλον.

PreviousNext