Τροχοί & TIR

Αργεί η αποκατάσταση του λιμένα Βόλου

Τα φερτά υλικά τα οποία συσσωρεύτηκαν εκτιμώνται σε 700.000 κυβικά μέτρα.
Κυριακή 05/05/2024 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Περί τα μέσα του επόμενου μήνα (Ιουνίου) αναμένεται να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση των εργασιών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η επιχειρησιακή λειτουργία του λιμένα Βόλου, ο οποίος υπέστη σφοδρό πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias τον Σεπτέμβριο 2023. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο υλοποιεί όλες τις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες και προετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης, τα έργα που αφορούν στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων βυθοκορημάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου το 2025.

Αυτό αναφέρουν παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τους οποίους, από τις δύο κακοκαιρίες, φερτά υλικά τα οποία εκτιμώνται σε 700.000 κυβικά μέτρα έπειτα από βυθομετρικές αποτυπώσεις που διενήργησε ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου (ΟΛΒ), συσσωρεύτηκαν στη λιμενολεκάνη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον ελλιμενισμό πλοίων στο λιμάνι του Βόλου.

Το αρχικό κόστος υπολογίζεται στα 5 εκ. ευρώ, αλλά ο τελικός προϋπολογισμός του έργου θα οριστικοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν σχετικές προμελέτες και αφού αποφασιστούν οι τεχνικές λύσεις που θα εφαρμοστούν. Στην κάλυψη του κόστους των έργων αναμένεται να συνδράμει με δικούς του πόρους και ο ΟΛΒ.

PreviousNext