Τροχοί & TIR

Αστικό Ηλεκτρικό Λεωφορείο SKODA E CITY

Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Πράγας το νέο αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο SKODA E CITY, κτισμένο σε σασί της TEMSA. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η SKODA
Πέμπτη 20/01/2022 - 11:07
Κοινοποίηση στα Social Media

Δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Πράγας το νέο αστικό ηλεκτρικό λεωφορείο SKODA E CITY, κτισμένο σε σασί της TEMSA. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η SKODA έχει εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τουρκικής TEMSA.

Η SKODA έλαβε ήδη την πρώτη παραγγελία για 14 μονάδες από τον συγκοινωνιακό φορέα DPP της Πράγας προς αντικατάσταση παλαιότερων οχημάτων. Ο ετήσιος μέσος όρος χιλιομέτρων που καλύπτουν τα αστικά της Πράγας είναι 60.000 χιλιόμετρα.

Το Skoda E City electric κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Skoda στην Τσεχία. Είναι 100% ηλεκτρικό, κινείται με μπαταρίες χωρητικότητας 150 kWh και με ελάχιστη αυτονομία 100 χιλιομέτρων με λειτουργία A/C και θέρμανσης. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι 160 kW και η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 80 χιλ./ ώρα. Το λεωφορείο διατίθεται και με σύστημα φόρτισης μέσω παντογράφου (φωτό).

Το λεωφορείο είναι χαμηλοδάπεδο, με ύψος επιβίβασης 32 εκ., φέρει 3 πόρτες.

Με μήκος 12 μέτρων, προσφέρεται σε διάφορες επιλογές καθισμάτων. Το συγκεκριμένο λεωφορείο που κυκλοφόρησε στην Πράγα, έχει 26 καθίσματα και δύο αναδιπλούμενα, καθώς και χώρο για αμαξίδιο.

PreviousNext