Τροχοί & TIR

Αστυνόμευση και γερανοί στον Κηφισό

Δύο γερανοί της Τροχαίας και μοτοσικλέτες ανέλαβαν από σήμερα υπηρεσία κατά μήκος της Λ. Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο μέτρων για τη μείωση του
Δευτέρα 02/10/2023 - 15:28
Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο γερανοί της Τροχαίας και μοτοσικλέτες ανέλαβαν από σήμερα υπηρεσία κατά μήκος της Λ. Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο μέτρων για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Οικονόμου, σκοπός της κυβέρνησης είναι, όταν γίνεται κάποιο τροχαίο, να υπάρχει άμεση παρέμβαση και να απομακρύνονται τα οχήματα από τον Κηφισό, ώστε να μην προκαλείται κυκλοφοριακό χάος.

«Ο Κηφισός είναι μία από τις βασικές εισόδους της Αθήνας, αλλά και δρόμος εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.

«Από σήμερα θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα», αποκάλυψε ο υπουργός.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, μοτοσικλέτες θα ανεβοκατεβαίνουν στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι για τον ίδιο λόγο (της απομάκρυνσης των ακινητοποιημένων οχημάτων) υπάρχει στον Κηφισό και γερανός με πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής.

PreviousNext