Τροχοί & TIR

Αστυνομικά ρόπαλα, σιδερογροθιές, taser και χημικά μετέφερε ο οδηγός του φορτηγού

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 2168/1993 περί όπλων. Ειδ
Παρασκευή 25/11/2022 - 09:48
Κοινοποίηση στα Social Media

Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού προέβησαν στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν. 2168/1993 περί όπλων.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου από τα ανωτέρω στελέχη, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός, ως οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, κατείχε και μετέφερε με το παραπάνω όχημα, τα κάτωθι:

- έντεκα (11) πτυσσόμενες αστυνομικές ράβδους,

- έντεκα (11) σιδερογροθιές,

- οκτώ (08) φακούς-όπλα ακινητοποίησης μέσω ηλεκτρικού σοκ (taser) και

- σαράντα δύο (42) συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι πιπεριού).

Τα ανωτέρω όπλα βρέθηκαν εντός του φορτίου, ως ασυνόδευτα δέματα, με προορισμό το εξωτερικό, ενώ για όλα τα ανευρεθέντα, ο 48χρονος δεν ήταν εφοδιασμένος με τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω όπλα, καθώς και το φορτηγό όχημα.

Και σύλληψη για μεταφορά αλλοδαπών

Επίσης, στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, ηλικίας 48, 24, 20, 13, 33 και 25 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.

PreviousNext