Τροχοί & TIR

Αστυνομικές δράσεις για το κυκλοφοριακό στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Συνεδριάσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το Flyover.
Πέμπτη 25/07/2024 - 12:05
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Σε 24ωρη καθημερινή βάση η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει δράσεις για την παρακολούθηση και διευκόλυνση της κυκλοφορίας διαθέτοντας αστυνομικούς, περιπολικά και ειδικά οχήματα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, διατίθενται επίσης ανά 24ωρο σε καθημερινή βάση, δυνάμεις της Τροχαίας κατά της μήκος της Περιφερειακής Οδού, για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας και την ταχύτατη επέμβαση σε περίπτωση που συμβεί ο.τιδήποτε, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και συγκεκριμένα: 11 περιπολικά αυτοκίνητα, 7 γερανοφόρα οχήματα και 2 δικυκλιστές. 38 δηλαδή συνολικά αστυνομικοί. 

Επιπλέον, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με έγγραφό της διαβίβασε προς την Εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., στην οποία έχει ανατεθεί η συντήρηση και η λειτουργία της εσωτερικής Περιφερειακής οδού, συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μία από τις οποίες είναι και η διάθεση 6 γερανοφόρων οχημάτων, καθώς και η διάθεση ομάδων άμεσης επέμβασης, με στόχο την προσέγγιση του σημείου, την εκκαθάριση του χώρου, την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων και τη σήμανση του χώρου.

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, σε περίπτωση οποιουδήποτε οδικού συμβάντος και κυρίως αυτών που αφορούν βαρέα οχήματα, διενεργείται το σύνολο των επιβαλλόμενων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων που απαιτούνται, για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων για τη διευκόλυνση των επειγόντων περιστατικών.

Συνεδριάζει το Συντονιστικό για το Flyover

Στο μεταξύ, από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) έγινε γνωστό ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση των έργων του Flyover και τις επιπτώσεις που προκαλεί η κατασκευή του θα συγκαλείται κάθε 15 ημέρες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024.

Θέματα προς συζήτηση θα είναι η αξιολόγηση των υφιστάμενων μέτρων, το πρόγραμμα των ολιγόλεπτων απαγορεύσεων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό και άλλα.

PreviousNext