Αυστηρό μήνυμα προς κάθε - δημοσιογραφική - κατεύθυνση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ (ταξί), Θύμιος Λυμπερόπουλος, με αφορμή την καταδίκη του Στέφανου Χίου για όσα προσβλητικά σχόλια ανέφερε σε βάρος του ο εν λόγω δημοσιογράφος.

«Ούτε ο κλάδος των ταξί, ούτε κι εγώ μπορώ να δεχτώ ανήθικα και προσβλητικά σχόλια. Ανεξάρτητα από πού προέρχονται και ποιο σκοπό εξυπηρετούν, δεν θα μένουν αναπάντητα. Στην έσχατη περίπτωση, θα λογοδοτούν στη δικαιοσύνη όσοι εμπαίζουν και προσβάλλουν τον αγώνα μας. Αν δεν μπορούν να μας σεβαστούν, τότε ας μην ασχολούνται μαζί μας. Η εποχή που ο ταξιτζής ήταν «παιχνιδάκι» στο μικρόφωνο ή στο πληκτρολόγιο κάθε δημοσιογράφου πέρασε ανεπιστρεπτί. Μπορεί με τα μνημόνια να μας κλέψανε τα πάντα, την τιμή και την περηφάνια μας, όμως, τις διατηρούμε στο ακέραιο. Ούτε παραχωρούνται, ούτε διαπραγματεύονται», δήλωσε σχετικά ο κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ για τις 4 Απριλίου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί και μια άλλη αγωγή του κ. Λυμπερόπουλου εναντίον των δημοσιογράφων Άρη Πορτοσάλτε και Χαράλαμπου Παπαδημητρίου, με την οποία αγωγή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ζητά την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη από την εκπομπή των παραπάνω δημοσιογράφων.

«Παρόλο που ζήτησε και από τους δύο, να ανακαλέσουν το δυσφημιστικό περιεχόμενο της εκπομπής, εκείνοι δεν το έπραξαν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

Ανακοίνωση μετά την καταδίκη του δημοσιογράφου, Στέφανου Χίου, εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση».