Αυτόνομα ρομπότ διανομών (+video)

Παρ, 29/03/2019 - 12:00
H αμερικάνικη εταιρείας logistics, FedEx Corp. ανέπτυξε την αυτόνομη συσκευή παράδοσης «FedEx SameDay Bot», η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να παραδίδουν αυθημερόν τα δέματα στους κοντινούς πελάτες τους.

«FedEx SameDay Bot» ονομάζεται η αυτόνομη συσκευή παράδοσης που αναπτύχθηκε από την αμερικάνικη εταιρείας logistics, FedEx Corp. και η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους λιανοπωλητές να παραδίδουν αυθημερόν τα δέματα στους κοντινούς πελάτες τους.

Η FedEx συνεργάζεται με εταιρείες όπως η AutoZone, η Lowe’s, η Pizza Hut, η Target, η Walgreens και η Walmart προκειμένου να αξιολογήσει τις ανάγκες των λιανοπωλητών, με τις δοκιμές να προγραμματίζεται να εκκινήσουν εντός του προσεχούς καλοκαιριού. Το ρομπότ της FedEx αναπτύσσεται σε συνεργασία με την εταιρεία DEKA Development & Research Corp., η οποία έχει δημιουργήσει το «iBot», ένα προηγμένο αμαξίδιο για ΑΜΕΑ, το οποίο έχει ήδη περισσότερες από 10 εκ. ώρες λειτουργίας σε πραγματικές συνθήκες.

Το ηλεκτροκίνητο ρομπότ FedEx SameDay Bot έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει σε πεζοδρόμια και κατά μήκος δρόμων, παραδίδοντας μικρές αποστολές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Δανείζεται την τεχνολογία ασφάλειας για τους πεζούς από το iBot και φέρει LiDAR και πολλαπλές κάμερες, προκειμένου να αναγνωρίζει το περιβάλλον του. Χάρη στους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, το ρομπότ μπορεί να ανιχνεύει και να αποφεύγει εμπόδια, αλλά και να ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Επιπλέον, είναι σε θέση να κινείται σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, να ανεβαίνει κράσπεδα, ακόμα και σκαλοπάτια, ώστε να φέρνει εις πέρας τις «door-to-door» παραδόσεις.

Video URL