Τροχοί & TIR

Αυτόνομο ρομπότ μεταφοράς εξαρτημάτων

Η γερμανική εταιρεία Magazino θα προμηθεύσει τη ZF με το τελευταίας γενιάς ρομπότ Soto, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε πιλοτική εφαρμογή στο εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων μετάδοσης για επαγγελματι
Πέμπτη 17/03/2022 - 16:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Η γερμανική εταιρεία Magazino θα προμηθεύσει τη ZF με το τελευταίας γενιάς ρομπότ Soto, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε πιλοτική εφαρμογή στο εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων μετάδοσης για επαγγελματικά οχήματα της δεύτερης, στο Φρίντριχσχαφεν.

Απώτερος στόχος των δοκιμών που θα ακολουθήσουν είναι η διερεύνηση της δυνατότητας πλήρως αυτόνομης μεταφοράς των μικρών load carriers (KLT) –πρόκειται για τα χαρακτηριστικά βαριά τελάρα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από την αυτοκινητοβιομηχανία για τη μεταφορά εξαρτημάτων στη γραμμή παραγωγής. Οι δοκιμές θα διαρκέσουν ένα χρόνο, με την αποστολή του Soto να είναι η μεταφορά των KLT από τις αποθήκες στη γραμμή συναρμολόγησης και απευθείας στους εργαζόμενους.

Κάθε Soto μπορεί να μεταφέρει 10 KLT (μήκος 600 χιλιοστά και πλάτος 400 το καθένα), τα οποία μπορεί να ζυγίζουν έως 20 κιλά έκαστο. Σένσορες και κάμερες σκανάρουν συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο και διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, οι κάμερες αναγνωρίζουν το ακριβές σημείο φόρτωσης και τον τελικό προορισμό, μέσω της χρήσης Data Matrix Codes.

PreviousNext