Τροχοί & TIR

Αυξάνονται οι έλεγχοι βαρέων οχημάτων στο Τιρόλο

150 ημέρες ελέγχων
Τετάρτη 06/03/2024 - 15:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Περίπου 2,4 εκατομμύρια φορτηγά διέσχισαν το Μπρένερο κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Α12 το 2023. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρχές του Τιρόλου αποφάσισαν να συνεχίσουν τους οδικούς ελέγχους των βαρέων οχημάτων για να διασφαλίσουν την οδική ασφάλεια και το 2024.

Φέτος, η κινητή εγκατάσταση ελέγχων από την ASFINAG θα χρησιμοποιηθεί στους δρόμους του Τιρόλου για 150 ημέρες, 38 ημέρες περισσότερες από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το περιφερειακό κοινοβούλιο αποφάσισε να διαθέσει περίπου 55.000 ευρώ για το σκοπό αυτό. Κάθε χρόνο, η αυστριακή αρχή αυτοκινητοδρόμων, μαζί με τεχνικούς επιθεωρητές και την αστυνομία, ελέγχει πάνω από 4.000 φορτηγά. Οι επιθεωρητές ελέγχουν τα πάντα, από τα φρένα μέχρι το φορτίο ανά άξονα και τα επίπεδα εκπομπών. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο Kundl και στο Radfeld, στο Μπρένερο, κατά μήκος των εθνικών οδών στις πόλεις Nauders, Leisach και Musau, και σε χώρους ανάπαυσης του αυτοκινητόδρομου.

Τα τεχνικά σφάλματα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, ειδικά κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό τα φορτηγά να είναι κατάλληλα για τον δρόμο και τα φορτία τους να ασφαλίζονται σωστά. Εκτός από τους καθ' οδόν ελέγχους, κατά τους οποίους η τροχαία ελέγχει τα έγγραφα του οδηγού, τη συμμόρφωση με τους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης, τον χειμερινό εξοπλισμό και την ασφάλιση του φορτίου, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεται προσεκτικά η τεχνική κατάσταση των οχημάτων, τονίζει ο René Zumtobela, μέλος του κοινοβουλίου του Τιρόλο αρμόδιος για τις μεταφορές.

Το 2023, οι επιθεωρητές κυκλοφορίας εργάστηκαν συνολικά πάνω από 64.300 ώρες, σχεδόν 2.000 ώρες περισσότερες από το 2022. Εντοπίστηκαν σχεδόν 11.500 τεχνικές βλάβες στα οχήματα. Οι έλεγχοι που διεξήχθησαν στο Kundl και στο Radfeld οδήγησαν σε 3.700 πρόστιμα που εκδόθηκαν σε οδηγούς που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις απαγορεύσεις οδήγησης βαρέων οχημάτων (σαββατοκύριακο, νυχτερινή και τοπική απαγόρευση οδήγησης), και σε περισσότερες από 2.300 περιπτώσεις απαγορεύτηκε στους οδηγούς να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους. Ο εκσυγχρονισμός του σημείου ελέγχου στο Radfeld θα ξεκινήσει φέτος. Εκτός από τις βελτιώσεις υποδομής, η εγκατάσταση θα επεκταθεί για να αυξηθεί η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα των ελέγχων.

PreviousNext