Τροχοί & TIR

Αυξημένη ασφάλεια στη διάβαση του Δούναβη στο Ρούσε

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το βουλγαρο-ρουμανικό έργο «αύξηση ασφάλειας στη διάβαση του Δούναβη», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. με 5,7 εκ. ευρώ. Στην όχθη της κάθε χώρας, εκατέρωθ
Πέμπτη 13/10/2022 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το βουλγαρο-ρουμανικό έργο «αύξηση ασφάλειας στη διάβαση του Δούναβη», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. με 5,7 εκ. ευρώ.

Στην όχθη της κάθε χώρας, εκατέρωθεν δηλαδή της γέφυρας Ρούσε, τοποθετήθηκε σταθμός έγκαιρης επέμβασης σε περιπτώσεις κινδύνου είτε αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων είτε στη ναυσιπλοΐα.

Παρέχεται συνεχής ενημέρωση προς τους οδηγούς για την κίνηση στο σημείο αυτό και έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση συμβάντος.

Την ίδια στιγμή και οι δύο σταθμοί φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για άμεση επέμβαση και για την αποτροπή τυχόν ατυχήματος.

Το έργο αποκτά ενδιαφέρον για τους Έλληνες διεθνομεταφορείς, οι οποίοι κατευθύνονται ανατολικά και συχνά διασχίζουν τη γέφυρα του Ρούσε, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μποτιλιαρίσματα πολλών ωρών λόγω ατυχημάτων ή άλλων δυσλειτουργιών στη γέφυρα.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των αρμόδιων αρχών των δύο χωρών, η διάβαση έχει πλέον αυξημένα στάνταρ ασφαλείας.

PreviousNext