Τροχοί & TIR

Αυξημένη ζήτηση βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών VOLVO

Πρώτη σε Ευρώπη και Β. Αμερική παραμένει η Volvo Trucks στην κατηγορία των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών, δηλαδή ηλεκτρικά οχήματα πάνω από 16 τόνους. Η Volvo Trucks σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στις νέ
Πέμπτη 18/05/2023 - 12:46
Κοινοποίηση στα Social Media

Πρώτη σε Ευρώπη και Β. Αμερική παραμένει η Volvo Trucks στην κατηγορία των βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών, δηλαδή ηλεκτρικά οχήματα πάνω από 16 τόνους.

Η Volvo Trucks σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση στις νέες παραγγελίες φορτηγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Συνολικά παραγγέλθηκαν 486 ηλεκτρικά φορτηγά, δηλαδή αύξηση 141% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022. Οι περισσότερες από αυτές τις παραγγελίες προήλθαν από χώρες του βόρειου τμήματος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Μετά την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού φορτηγού το 2019, η Volvo Trucks έχει πουλήσει σχεδόν 5.000 ηλεκτρικά φορτηγά σε περίπου 40 χώρες - κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Πέρυσι, η Volvo πρόσθεσε τα τρία πιο δημοφιλή φορτηγά βαρέως τύπου 44 τόνων στην ηλεκτρική της γκάμα: το Volvo FH, το Volvo FM και το Volvo FMX. Με αυτές τις νέες προσθήκες, η Volvo Trucks διαθέτει έξι μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών σε σειριακή παραγωγή.

Επί του παρόντος, η Volvo Trucks αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών σε τρία εργοστάσια: στο Gothenburg της Σουηδίας, στο Blainville της Γαλλίας και στο New River Valley των ΗΠΑ. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η σειριακή παραγωγή θα ξεκινήσει επίσης στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Η Volvo Trucks στοχεύει στο 50% των παγκόσμιων πωλήσεων νέων φορτηγών να είναι ηλεκτρικά το 2030 και στο 100% να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων μέχρι το 2040.

PreviousNext