Τροχοί & TIR

Βουλγαρία: Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ζητούν 30% αύξηση μισθού

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στη Σόφια ετοιμάζονται για διαμαρτυρία την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων στη Βουλγαρ
Δευτέρα 15/01/2024 - 15:57
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στη Σόφια ετοιμάζονται για διαμαρτυρία την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων στη Βουλγαρία (CITUB). 

Το συλλαλητήριο στοχεύει να αντιμετωπίσει διάφορα αιτήματα, εστιάζοντας κυρίως στην αύξηση των μισθών κατά 30% για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στα μέτρα για τη διατήρηση και πρόσληψη προσωπικού.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Alexander Shopov δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν τα αιτήματά τους στο κράτος πριν από τις γιορτές, δεν υπήρξε επίσημη απάντηση. Η διαμαρτυρία σχεδιάζεται αρχικά να περιλαμβάνει μέλη του CITUB, αλλά στο μέλλον εξετάζονται κοινές δράσεις με την Εργατική Συνομοσπονδία «Podkrepa».

Ο αρχικός μισθός για έναν εργαζόμενο στις μεταφορές ανέρχεται σε 1.200 BGN. Ο Shopov τόνισε ότι ο μέσος ακαθάριστος μισθός για την πρωτεύουσα ξεπέρασε τα 2.700 BGN πέρυσι. Επιπλέον, τόνισε το σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που υπολογίζεται γύρω στο 40%, που πλησιάζει το όριο συνταξιοδότησης. Αυτό δημιουργεί ανησυχία, καθώς οι κενές θέσεις που αφήνουν οι συνταξιούχοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στην εξεύρεση κατάλληλων αντικαταστατών.

Αυτή η επερχόμενη διαμαρτυρία ακολουθεί μια προηγούμενη συγκέντρωση της CITUB στις 18 Δεκεμβρίου 2023, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι στο "Orlov Most" λόγω δυσαρέσκειας με τις συνθήκες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Πηγή: novinite.com

PreviousNext