Τροχοί & TIR

Βρέθηκαν κάτω από καρπούζια

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας έλαβ
Πέμπτη 09/07/2020 - 14:58
Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας έλαβε χώρα στην Πάτρα, όπου και συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της (7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί). Σε βάρος όλων των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 μεταναστών, σε ειδική κρύπτη ενός φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.

Κατασχέθηκε το φορτηγό-τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρύπτη αλλοδαποί.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση -μόνο τον τελευταίο χρόνο- πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μια περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

PreviousNext