Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στελεχών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής σε βυτιοφόρο φορτηγό που εντοπίστηκε στα Βίλια βρέθηκαν 11.500 λίτρα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης προερχόμενης από Βουλγαρία με σκοπό την παρασκευή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών («μπόμπες») ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το Σ.Δ.Ο.Ε. το βυτιοφόρο σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα μετέφερε χλώριο από τη Βουλγαρία, όμως από τον μακροσκοπικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η δεξαμενή του βυτιοφόρου είχε χωριστεί παράνομα σε δύο διαμερίσματα: το μικρό φανερό διαμέρισμα περιείχε νερό χλωριωμένο, ενώ το μεγαλύτερο κρυφό, μη προσβάσιμο διαμέρισμα, περιείχε ποσότητα 11.500 λίτρων Αιθυλικής Αλκοόλης.

Η Αιθυλική Αλκοόλη προέρχεται από τη Βουλγαρία, για τη μεταφορά και διάθεσή της στην Ελλάδα δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες Τελωνειακές διατυπώσεις και με τη χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων δεν κατεβλήθησαν οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι που ανέρχονται στο ποσό των 346.525 ευρώ.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος και υποβλήθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με την προέλευση της παράνομης ποσότητας Αιθυλικής Αλκοόλης, ποσοτήτων που διακινήθηκαν στο παρελθόν και τους παραλήπτες αυτής στην Ελλάδα.