Τροχοί & TIR

Car terminal, διακίνηση container και ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι του Βόλου

Κατάλληλος για διακίνηση κοντέινερ, σκραπ, car terminal κ.α. θα είναι ο χώρος που δημιουργείται στο λιμάνι του Βόλου με την επέκταση του Γ’ Προβλήτα, ο οποίος μπαίνει σε φάση υλοποίησης, καθώς σήμερ
Τετάρτη 30/03/2022 - 16:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Κατάλληλος για διακίνηση κοντέινερ, σκραπ, car terminal κ.α. θα είναι ο χώρος που δημιουργείται στο λιμάνι του Βόλου με την επέκταση του Γ’ Προβλήτα, ο οποίος μπαίνει σε φάση υλοποίησης, καθώς σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης μελέτης, μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε., Σωκράτη Αναγνώστου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αναδόχου εταιρείας ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.-Δ.Τ. ΡΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε με 350.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην εκπόνηση μελέτης λιμενικού έργου επέκτασης κρηπιδώματος Προβλήτα Νο-3, μελέτης επιστρώσεων-επιχώσεων χερσαίας ζώνης κ.α.

Η επέκταση του προβλήτα Νο3 προβλέπεται όταν υλοποιηθεί να έχει το συνολικό μήκος του κρηπιδώματος που απομένει για την ολοκλήρωση της ανατολικής πλευράς και της κεφαλής του προβλήτα 450 μέτρα, με ωφέλιμο βάθος εξυπηρέτησης τα 13 μέτρα. Η συνολική έκταση του προβλήτα, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο, θα ανέρχεται σε περίπου 200 στρέμματα, ενώ έχουν διαμορφωθεί υπαίθριοι αποθηκευτικοί χώροι 45.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εγκριθεί από το Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο (MasterPlan) Λιμένα Βόλου, ο προβλήτας Νο 3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακίνηση σκραπ, εμπορευματοκιβωτίων, ελεύθερη ζώνη, car terminal.

PreviousNext