Τροχοί & TIR

Daimler Truck και Toyota Motor μαζί στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών

Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, οι όμιλοι Daimler Truck και Toyota Motor υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (memorandum of understanding), με τη συμμετοχή, επίσης, των θυγατρικών
Τρίτη 30/05/2023 - 14:22
Κοινοποίηση στα Social Media

Με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, οι όμιλοι Daimler Truck και Toyota Motor υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (memorandum of understanding), με τη συμμετοχή, επίσης, των θυγατρικών Mitsubishi Fuso και Hino.

Όλοι μαζί θα συνεργαστούν προκειμένου να φτάσουν γρηγορότερα σε μια κινητικότητα απαλλαγμένη από άνθρακα, αναπτύσσοντας οχήματα μηδενικών ρύπων.

Η έμφαση θα δοθεί στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ειδικότερα, η Mitsubishi Fuso Trucks and Bus και η Hinoθα συνεργαστούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη νέων προηγμένων επαγγελματικών οχημάτων, με σκοπό να αναδειχθούν σε κατασκευαστή παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Οι όμιλοι Daimler Truck και Toyota Motor θα υποστηρίξουν τεχνολογικά την κατασκευή οχημάτων μηδενικών ρύπων με έμφαση στα ηλεκτροκίνητα και στην ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης χωρητικότητας και μικρότερου όγκου/ βάρους, καθώς και στα οχήματα υδρογόνου με την ανάπτυξη βελτιωμένων ενεργειακών κυψελών (fuel cells) τόσο από πλευράς απόδοσης όσο και κόστους.

PreviousNext