Τροχοί & TIR

Δακτύλιος: Εξετάζονται μέτρα βελτίωσης

Μέτρα βελτίωσης του Δακτυλίου εξετάζει το υπ. Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. «Ο δακτύλιος έδωσε ανάσα στο κέντρο, έχει πολλά θετικά
Δευτέρα 15/11/2021 - 11:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Μέτρα βελτίωσης του Δακτυλίου εξετάζει το υπ. Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποκάλυψε ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Ο δακτύλιος έδωσε ανάσα στο κέντρο, έχει πολλά θετικά αποτελέσματα και λίγες αρνητικές επιπτώσεις τις οποίες εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε και υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί θεαματικά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας κι έχει αυξηθεί η μέση ταχύτητα κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές γύρω από τον δακτύλιο. «Ταυτόχρονα όμως παρατηρείται αύξηση της κίνησης σε συγκεκριμένους δρόμους εκτός δακτυλίου. Για να διορθωθεί αυτό, έχουμε συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογο Συγκοινωνιολόγων, τα συναρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια, ενώ καταγράφουμε διαρκώς όλα τα δεδομένα. Ήδη εξετάζονται λύσεις, όπως ο επαναπρογραμματισμός ορισμένων φαναριών. Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχουν και τα περιβαλλοντικά οφέλη του μέτρου, που θα φανούν σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα παρατηρούνται στις οδούς και λεωφόρους περιμετρικά του Δακτυλίου, καθώς και στη Λ. Κηφισού, η οποία αν και δεν είναι όριο του Δακτυλίου, δέχεται αυξημένο φόρτο οχημάτων, καθώς επιλέγεται ως εναλλακτική διαδρομή παράκαμψης του κέντρου της Αθήνας.

PreviousNext