Δερβένι - Κλειδί Ημαθίας. Ένας δρόμος γεμάτος λακκούβες

Τρί, 11/04/2023 - 15:07

Καθημερινά «διαλύουμε» τα οχήματά μας από το Δερβένι μέχρι το Κλειδί Ημαθίας, μας αναφέρουν οι οδηγοί που ταξιδεύουν στο κομμάτι αυτό της Εγνατίας οδού. Για ποιο λόγο άραγε πληρώνουμε δύο διόδια (Μάλγαρα και Ωραιόκαστρο) και τέλη κυκλοφορίας, αφού δεν έχουμε σωστό οδικό δίκτυο, αναρωτιούνται δικαιολογημένα οι ίδιοι. 

Όπως μαρτυράει το ρεπορτάζ του συντάκτη μας Παύλου Μαυρομύτη το οδόστρωμα σε αρκετά σημεία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, διαλυμένο και με πολλές λακκούβες. Αυτό όμως εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους χρήστες του δρόμου, για την πρόκληση ατυχήματος. Ιδιαίτερα όταν βρέχει, το οδόστρωμα γίνεται πολύ ολισθηρό. Οι οδηγοί των φορτηγών αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη μεσαία λωρίδα, για να αποφύγουν τις κακοτοπιές, οι οποίες είναι πολλές. 

Τα μπαλώματα με άσφαλτο η οποία μετά από λίγες μέρες ξηλώνεται, δυστυχώς δε βοηθούν στην πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η μοναδική λύση είναι να γίνει σωστή μελέτη, να αντικατασταθεί η παλιά άσφαλτος με καινούργια και έτσι να βελτιωθεί η κατάσταση του δρόμου. 

 

Παύλος Μαυρομύτης